Τα Windows 7 απευθείας στην Release Candidate

Σας μεταφράζουμε την ανακοίνωση του Computer World
Σας μεταφράζουμε την ανακοίνωση του Computer World


30 Ιανουαρίου 2009, Ο επικεφαλής της Μicrosoft Corp.ʼs Windows Development, επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα Windows 7 θα ακολουθήσουν ένα ασυνήθιστο μονοπάτι, αφού μεταφέροντα από την single beta, που δώθηκε στο κοινό τον μήνα Ιανουάριο, στην final version.







Steven Sinofsky



Όμως, ο Steven Sinofsky, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του Windows Engineering Group, αρνήθηκε να δώσει στο κοινό το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την υπόλοιπη ανάπτυξη των Windows 7. "Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αναγγελία της ship date, αλλαγή των σχεδίων ή αλλαγή της ήδη ανακοινωθέντας επεξεργασίας", είπε ο Sinofsky στο blog της εταιρείας.

Παρόλο που η Microsoft είπε πέρυσι σε αρκετά hardware conferences, ότι θα είχαμε μετάβασή τους από την public beta στην release candidate έκδοση, ο Sinofsky συμπλήρωσε τα κενά που είχε το σχέδιο σήμερα λέγοντας ότι απλά δεν θα υπάρξει Beta 2 version, και ότι η εταιρία δεν θα παρέχει Release Candidate 2.

"Στο σημείο που βρισκόμαστε, θα είμαστε ιδιαίτερα εκλεκτικοί στις αλλαγές που θα κάνουμε ανάμεσα στην Release Candidate και το τελικό προϊόν, και αρκετά σαφής στο πως θα τις μεταδώσουμε στο κοινό. Θα εστιάσουμε στα πιο καθαριστικά ζητήματα" είπε. "Στόχος της Release Candidate είναι να σιγουρευτούμε ότι όλοι είναι έτοιμοι για την release version, και ότι υπάρχει χρόνος για την μετάβαση από την RC στην έκδοση για τους PC Makers και την βιομηχανία.

Η Microsoft συνήθως περνά τα OSs της από πολλαπλές beta και release candidates. Για παράδειγμα, τα Windows Vista χρειάστηκαν δύο beta και δύο RC κατά τη διάρκεια του trouble-plagued development.

Όμως η Microsoft παρέμεινε αδιάλλακτη σχετικά με την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας. Ο Steve Ballmer, CEO της εταιρείας, για παράδειγμα, υποσχέθηκε στις αρχές του 2007 ότι δεν θα πάρει ποτέ ξανά τόσο χρόνο στην Microsoft να βγάλει νέο λειτουργικό, όπως είχε γίνει με τα Windows XP & Vista. Διοικητικά στελέχη της Microsoft, ανέφεραν κατʼ επανάληψη ότι τα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν μέσα σε 3 χρόνια από την κυκλοφορία των Vista, κάτι που ερμηνεύτηκε από πολλούς αναλυτές, αρχές του 2010.





Steve Ballmer



Ο Sinofsky υπαινίχθηκε ότι όπως και η Beta, έτσι και η RC θα προσφερθεί στο κοινό. "Αναμένουμε, βασιζόμενοι στην μέχρι τώρα εμπειρία μας με την beta έκδοση, ότι μεγάλη μερίδα αγοραστών θα ενδιαφερθούν να την δοκιμάσουν."

Ενώ η Microsoft, παράτεινε πριν από μερικές μέρες την download deadline των Windows 7 Beta 2 εβδομάδες, η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα να υπερφορτωθούν οι servers της εταιρίας.

O Sinofsky παρόλο που απέφυγε την οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της Windows 7 Release Candidate, φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για αυτήν. "Είμαστε σε καλό δρόμο και κάνουμε πρόοδο", τόνισε. "Κάνουμε μια quality-based προσέγγιση για την ολοκλήρωση του προϊόντος, και σίγουρα δεν πρόκειται να περιοριστούμε χρονικά από προκαθορισμένες διορίες."




Αναμένουμε λοιπόν