Τα Windows 7 θα βγουν σε 6 διαφορετικές εκδόσεις . . . ?

H Microsoft φαίνεται πως ετοιμάζεται να περιπλέξει έντονα τα πράγματα με τα επερχόμενα Windows 7, μιας και όπως μαθαίνουμε αυτά θα βγούνε σε 6 διαφορετικές εκδόσεις!
H Microsoft φαίνεται πως ετοιμάζεται να περιπλέξει έντονα τα πράγματα με τα επερχόμενα Windows 7, μιας και όπως μαθαίνουμε αυτά θα βγούνε σε 6 διαφορετικές εκδόσεις!

Ναι, σωστά διαβάσατε, τα νέα Windows θα έχουν 6 εκδόσεις, οι οποίες αναλυτικά είναι οι Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise & Ultimate! Ποιες όμως θα είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ της κάθε Version?

Ξεκινάμε με την Starter - σε αυτή την έκδοση ο χρήστης δε θα μπορεί να τρέξει πάνω από 3 εφαρμογές ταυτόχρονα, προφανώς δείχνοντας το στόχο προς το κοινό των netbook, μιας και έχει και περιορισμούς στη μέγιστη ανάλυση που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Η Starter θα έχει τη βελτιωμένη taskbar και τις jump lists, αλλά δε θα έχει το Aero και πολλά άλλα πράγματα, όπως το Windows Touch, το Live Thumbnail Preview και τη δημιουργία Home Groups. Αν και γενικά έχουμε την τάση να μη σχολιάζουμε τις όποιες ειδήσεις μας, η έκδοση αυτή περισσότερο μας φαντάζει σε κοροϊδία παρά σε τίποτα περισσότερο.

Ας περάσουμε στα Home Basic - αυτά δε θα έχουν κανένα περιορισμό στο πόσες εφαρμογές μπορούμε να τρέξουμε, θα συμπεριλαμβάνουν τα Live Thumbnail Previews και εξελιγμένη υποστήριξη δικτύου, ενώ τα Home Premium θα έχουν όλα τα προαναφερθέντα συν τις βελτιώσεις του Media Center, το Aero, υποστήριξη Multi-Touch και φυσικά, το Windows media Center.

Τα Professional αναμένεται να έχουν ότι και τα Home Premium με την προσθήκη της ικανότητας να κάνουμε backup, του Remote Desktop, μιας Presentation Mode και των Offline Folders.

Τα Windows 7 Business (Enterprise) και τα Ultimate θα έρθουν πλήρη, μαζί με το BitLocker, το DirectAcess, το AppLocker και την ικανότητα να bootάρουν από ένα Virtual Drive. Αν και το TC Magazine δεν αναφέρει τις διαφορές τους, υποθέτουμε ότι κάποιες Multimedia δυνατότητες θα απουσιάζουν από τα Enterprise, όπως άλλωστε και στην έκδοση Business των Windows Vista.

Τέλος, περί της τιμολόγησης κάθε έκδοσης, δεν έχουμε κανένα νέο, οπότε αναμένουμε το πότε η Microsoft θα αποφασίσει να μας δώσει νέες πληροφορίες.


Τι να περιμένουμε εν τέλει από τα Windows 7?