Τα Windows Vista ΔΕΝ θα γίνουν phase-out αμέσως μόλις βγουν τα Windows 7

Πολλοί χρήστες των Windows Vista, βλέποντας το "σάλο" που έχουν προκαλέσει τα Windows 7 χωρίς καν να έχουν επίσημα κυκλοφορήσει ακόμα, αναρρωτιούνται αν και εφόσον η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει το λειτουργικό της ή αν θα το αφήσει στο "έλεός" του, σταματώντας την κάθε μορφή support, όπως έκανε και με αρκετές εκδόσεις των Windows XP. Πολλοί χρήστες των Windows Vista, βλέποντας το "σάλο" που έχουν προκαλέσει τα Windows 7 χωρίς καν να έχουν επίσημα κυκλοφορήσει ακόμα, αναρρωτιούνται αν και εφόσον η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει το λειτουργικό της ή αν θα το αφήσει στο "έλεός" του, σταματώντας την κάθε μορφή support, όπως έκανε και με αρκετές εκδόσεις των Windows XP.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία, είναι ξεκάθαρο ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί, όπως μας λένε οι δημοσιογράφοι του Computer World. Η Microsoft θα συνεχίσει να πουλάει τα Windows Vista μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011, αλλά ίσως σταματήσει να τα υποστηρίζει σε λιγότερο από 3 χρόνια. Αυτό φυσικά είναι κάθετα αντίθετο με αυτά που είχε δηλώσει ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, ότι δηλαδή με το που βγουν τα 7, τα Vista θα αποτελούν παρελθόν.

Σαφώς λοιπόν, φαίνεται πως κάποιοι ξανασκέφτηκαν αυτές τις δηλώσεις και δε θέλουν να σταματήσουν να υποστηρίζουν το αμφιλεγόμενο λειτουργικό, δίνοντάς του ένα διάστημα ζωής το λιγότερο 4 ετών. Κάποιοι λένε ότι το κάνουν για να μην παραδεχτούν τα όποια λάθη, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το κάνανε γιατί οι αντιδράσεις από τους αγοραστές των Vista σε πιθανό τους phase-out, ίσως ξέφευγαν από τον έλεγχο.