H ασφαλέστερη έκδοση των Windows XP για την US Air Force

Μια ακόμα είδηση που αφορά τη Microsoft και τα λειτουργικά της βγήκε στο φως της δημοσιότητας σήμερα. Η γνωστή εταιρεία φαίνεται πως έκλεισε ένα μεγάλο συμβόλαιο, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. (US Air Force), σύμφωνα με το οποία δεσμεύεται να προβεί στην κατασκευή των ασφαλέστερων Windows XP μέχρι σήμερα. Μια ακόμα είδηση που αφορά τη Microsoft και τα λειτουργικά της βγήκε στο φως της δημοσιότητας σήμερα. Η γνωστή εταιρεία φαίνεται πως έκλεισε ένα μεγάλο συμβόλαιο, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. (US Air Force), σύμφωνα με το οποία δεσμεύεται να προβεί στην κατασκευή των ασφαλέστερων Windows XP μέχρι σήμερα.

Φυσικά, μην περιμένετε αυτή η έκδοση των ΧΡ να βγει στις αγορές, ή ακόμα και να διαρρεύσει τόσο εύκολα. Πρόκειται για μια παντελώς διαφορετική συνταγή ασφαλείας, με πάνω από 600 ρυθμίσεις που είναι απόλυτα κλειδωμένες και συνεχή υποστήριξη από τα κεντρικά, με patches τα οποία θα βγαίνουν κάθε 3 μέρες, αντί για τις 57 που ήταν μέχρι πρότεινως για τα λειτουργικά που ήταν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Ο λόγος που η Πολεμική Αεροπορία έκανε αυτήν την κίνηση ήταν εξαιτίας μιας έρευνας που έκανε η NSA, στην οποία φάνηκε ότι τα 2/3 των εισβολών στο software της USAF ήταν αποτέλεσμα κακής επιλογής στις ρυθμίσεις του προηγούμενου λειτουργικού, επιτρέποντας την ύπαρξη τρωτών σημείων στην ασφάλειά του, ακόμα και μετά από επανεγκατάστασή του.

Έτσι, ακόμα και ο ίδιος ο Ballmer έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το project, μιας και συμμετείχε και ο ίδιος προσωπικά σε αυτό. Από όσα μαθαίνουμε, το σύστημα κωδικών του λειτουργικού έχει αλλάξει άρδην, με μοναδικούς passwords για κάθε Administrator, οι οποίοι οφείλουν να είναι αρκετά μεγάλοι με πλήθος χαρακτήρων και να αλλάζουν τουλάχιστον κάθε 2 μήνες.