Mozilla Firefox: Version 5, 6 & 7 μέχρι το τέλος του έτους!

Παρόλο που είναι ο δεύτερος διασημότερος internet browser παγκοσμίως, ο Mozilla έχει χάσει τόσο σε κύρος όσο και σε μερίδιο αγοράς λόγω της ανοδικής τάσης των Google Chrome και Opera. Ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξης του επιτυχημένου project υπόσχεται να επαναφέρει "τα πράγματα στο φυσιολογικό τους" αυξάνοντας κατά πολύ την ταχύτητα ανάπτυξης των νέων versions. Ο Firefox 4 έχει ήδη καθυστερήσει μιας και ήταν να κυκλοφορήσει τέλη του 2010 αλλά μεταφέρθηκε για Q1 2011. Όμως κατά τα λεγόμενα του Mozilla team οι εκδόσεις Firefox 5, 6 και 7 θα έχουν λανσαριστεί πριν το τέλος του 2011! Παρόλο που είναι ο δεύτερος διασημότερος internet browser παγκοσμίως, ο Mozilla έχει χάσει τόσο σε κύρος όσο και σε μερίδιο αγοράς λόγω της ανοδικής τάσης των Google Chrome και Opera. Ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξης του επιτυχημένου project υπόσχεται να επαναφέρει "τα πράγματα στο φυσιολογικό τους" αυξάνοντας κατά πολύ την ταχύτητα ανάπτυξης των νέων versions. Ο Firefox 4 έχει ήδη καθυστερήσει μιας και ήταν να κυκλοφορήσει τέλη του 2010 αλλά μεταφέρθηκε για Q1 2011. Όμως κατά τα λεγόμενα του Mozilla team οι εκδόσεις Firefox 5, 6 και 7 θα έχουν λανσαριστεί πριν το τέλος του 2011!

Η αλήθεια είναι ότι το προαναφερθέν σχέδιό τους ακούγεται ολίγον τι φιλόδοξο, εφόσον 4 ξεχωριστά releases μέσα σε λιγότερο από 11 μήνες επιβάλλουν νέα στρατηγική ανάπτυξης και ακριβέστατα updates! Ήδη πάντως ακούγεται ότι ο Firefox 5 θα περιλαμβάνει Account Manager, "simple sharing UI", καινούρια animations και 64bit υποστήριξη Windows, ενώ ο Firefox 6 θα φέρει περισσότερα web applications, FasterCache, JavaScript optimizations και υποστήριξη Mac OS X 10.7 (Lion).

Κλείνοντας θεωρούμε απαραίτητο να αναφερθεί ότι ο Mozilla browser αναμένεται να υποστηρίξει ακόμα περισσότερα λειτουργικά συστήματα όπως το Android 3.0.


Mozilla Firefox: Version 5, 6 & 7 μέχρι το τέλος του έτους!