Συνεργασία Microsoft - Intel για το Project Evo

Στο event της στη Κίνα, η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Intel ενώ αναφέρθηκε επίσης στις απαιτήσεις που θα έχει η πλατφόρμα μεικτής πραγματικότητας της.

Η συνεργασία ονομάζεται "Project Evo" και ενδεχομένως έρχεται για να αντιμετωπίσει τα Oculus Ready PCs όμως θα αναφέρεται όχι μόνο στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας που προωθεί το Oculus Rift, αλλά θα επεκτείνεται και σε αυτόν της επαυξημένης πραγματικότητας μιας και η Microsoft έχει παρουσιάσει το γνωστό HoloLens. Το Project Evo αναφέρεται όχι μόνο στο gaming αλλά και σε άλλες καθημερινές εργασίες όπως χρήση σε ένα mixed reality περιβάλλον όπου ένα τυπικό γραφείο μπορεί να επεκταθεί με περισσότερες λειτουργίες απλά φορώντας ένα VR headset. 

Πρακτικά, Microsoft και Intel θέλουν με το Project Evo να επεκτείνουν τις εργασίες που μπορούμε να κάνουμε στο PC χρησιμοποιώντας head mounted displays (HMDs) σε συνδυασμό με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, φωνητικού ελέγχου και πολλά ακόμα κάνοντάς το παράλληλα προσβάσιμο μαζικά στον κόσμο. 

Επιπλέον αναφέρθηκε ελαφρώς στις απαιτήσεις λέγοντας πως προορίζεται και για entry level PCs με Intel HD Graphics 620 ή καλύτερη και έναν επεξεργαστή Intel Mobile Core i5 7200U διπύρηνο ή καλύτερο. Παράλληλα, η μνήμη του συστήματος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8GB για να υποστηρίξει τις προηγμένες λειτουργίες ενώ πρόσθετες θύρες (USB 3.1 Type-C) και ασύρματες τεχνολογίες (Bluetooth 4.0) είναι καλοδεχούμενες για ολοκληρωμένη εμπειρία. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτές είναι οι απολύτως minimum απαιτήσεις του συστήματος απέναντι στη νέα τεχνολογία Windows Holographic για τα Windows 10. 

 

 

 

 

 

Πηγή.

vr ready, intel, windows 10, Project Evo

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...