Τα Windows 10 μπορούν να αποκλείσουν παλιά Win32 apps

Σε μια από τις πρόσφατες previews του OS η Microsoft αφαιρεί κατά βούληση τη δυνατότητα εγκατάστασης ορισμένων εφαρμογών Win32, κάτι που εμπίπτει με το unknown sources στο Android.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, το χαρακτηριστικό δε θα αποκλείσει τελείως τη δυνατότητα εκτέλεσης των εφαρμογών αλλά μόνο την εγκατάστασή τους - και ειδικά όσων είναι παλιές. Αυτό σύμφωνα με αναφορές γίνεται καθαρά για λόγους ασφαλείας. Η επιλογή Allow apps from anywhere υπάρχει σε μια από τις πιο πρόσφατες previews των Windows 10, 15042, και η οποία είναι προεπιλεγμένη με την εγκατάσταση και λειτουργεί όπως ακριβώς και το unknown sources στο Android, επιτρέπει την εγκατάσταση της εφαρμογής, όμως αφού το κλείσουμε, η εφαρμογή συνεχίζει να είναι ενεργή. Αυτό το feature θα κάνει σίγουρα την εμφάνισή του και στη light έκδοση του λειτουργικού - και ανταγωνιστή του Chrome OS - που ονομάζεται Cloud και θα τη δούμε στο μέλλον.

 

Τέλος, το χαρακτηριστικό μπορεί να βρίσκεται σε preview έκδοση, όμως όπως γνωρίζουμε εκεί δοκιμάζονται τα features προτού κυκλοφορήσουν ευρέως στο λειτουργικό.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

windows 10, win32 apps

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...