Το MultiGPU σε Vulkan διαθέσιμο και σε Windows 7/Linux

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα έχει το Vulkan API του Khronos Group έναντι του DirectX 12 της Microsoft και αυτό είναι η υποστήριξη πολλών λειτουργικών συστημάτων τόσο σε μονή όσο και σε πολλαπλές GPUs.

 

Οι developers που άρχισαν να αξιοποιούν το νέο πρότυπο απεικόνισης δεν το επέλεξαν τυχαία και όπως βλέπουμε αποτελεί απόφαση στρατηγικής! Το Vulkan τρέχει σε μερικούς AAA τίτλους όπως το DOOM το οποίο αυξάνει μάλιστα σε ορισμένες διαρρυθμίσεις αρκετά τις επιδόσεις από το απλό OpenGL στο οποίο βασίστηκε το στούντιο ανάπτυξης αρχικά. Το Vulkan όμως έχει το πλεονέκτημα ότι είναι συμβατό τόσο με τα Windows 10, όσο και με τα 8 αλλά και τα 7 ενώ υπάρχει και στο Linux, όχι όμως σε άλλα unixoειδή OS όπως το macOS.

 

 

Εκτός αυτού, οι δημιουργοί του ανέφεραν πως το multiGPU support για το Vulkan υπάρχει πάλι στις ίδιες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων και δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένα. Όμως αξίζει να αναφέρουμε πως η υποστήριξη στα εν λόγω λειτουργικά, βρίσκεται στα χέρια των κατασκευαστών καρτών γραφικών , οι οποίοι γράφουν και τους drivers.

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

api, graphics, khronos group, vulkan

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...