Περισσότερα games στον SSD με το εργαλείο της Microsoft

Τα Windows 10 έρχονται με ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο για τη συμπίεση δεδομένων στον SSD, κάτι που μπορεί να γλυτώσει μερικά GB από το drive.

Το εργαλείο υπάρχει στο Github ενώ οδηγίες δίνονται και από την Microsoft σχετικά με τον τρόπο που συμπιέζει τα δεδομένα. Το εργαλείο που βρίσκεται στα Windows τρέχει μέσα από command όμως υπάρχει και GUI που βοηθά πολύ έναν απλό χρήστη να αξιοποιήσει το εργαλείο και στο δικό του σύστημα. Πρακτικά η συμπίεση που πραγματοποιεί δεν συγκρίνεται με κανένα από τα εργαλεία που γνωρίζουμε μιας η φόρμουλα δεν τοποθετεί τα αρχεία σε archives, αλλά παραμένουν εμφανή μέσα από τον explorer κάτι που σημαίνει πως η αποσυμπίεση για τη χρήση τους γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Και αν νομίζετε πως αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για ένα παιχνίδι από πλευράς επιδόσεων, τότε η Microsoft αναφέρει πως δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος των τίτλων αλλά για την ώρα δουλεύει μόνο με φακέλους και υποφακέλους κάτι που σημαίνει πως κάποιος μπορεί να συμπιέσει ολόκληρο τον φάκελο του Steam του ή του Origin. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές πως τα παιχνίδια του Origin όπως το Battlefield 1 και το 4 συνδυαστικά μπορούν αν δώσουν μέχρι και 15GB χώρου στον χρήστη, ενώ αντίθετα games της Blizzard όπως το Overwatch ή το WoW δε φαίνεται να συμπιέζονται περαιτέρω.

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

windows 10, github

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...