Η NASA ανακάλυψε πλανήτες με τη βοήθεια της Google!

Εδώ και δεκαετίες η εύρεση νέων πλανητών ήταν μια δύσκολη διαδικασία για τους αστρονόμους, όμως η Google φαίνεται πως την έκανε λίγο πιο... εύκολη!

Η Google με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της TensorFlow κατάφερε να ανακαλύψει για χάρη της NASA δύο εξωπλανήτες, που όπως δηλώνουν τα ονόματά τους βρίσκονται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος. Οι δύο πλανήτες δεν είχαν αρχικά παρατηρηθεί από την NASA και το σύστημα της Google έκανε δυνατή την εμφάνισή τους με τη βοήθεια Machine Learning.

Πιο ειδικά η NASA στην αποστολή "Kepler" είχε στη κατοχή της ένα σύστημα που της επέτρεπε να εντοπίσει πλανήτες που περνούν από την φωτεινότητα που "κόβουν" από φωτεινά αστέρια. Το πρόβλημα είναι πως το εν λόγω σύστημα δημιουργεί αρκετά μεγάλα αρχεία δεδομένων κάτι που χρειάζεται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ για την αποκρυπτογράφηση σε κάτι που μπορούν να κατανοήσουν οι επιστήμονες. Εκεί είναι που μπαίνει ο εξοπλισμός της Google η οποία όχι μόνο εντόπισε τους εν λόγω πλανήτες, αλλά βρήκε πως το ηλιακό σύστημα Kepler έχει αρκετές ομοιότητες με το δικό μας παρά το γεγονός πως ο ένας πλανήτης που βρήκε η Google έχει θερμοκρασία που ξεπερνά τους 420 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

machine learning, nasa, TensorFlow

  • Προβολές: 852

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...

HwBox - PC Hardware Enthusiasts

HwBox - PC Hardware Enthusiasts
Copyright © 2020