Το Source code του Apple Lisa δωρεάν το 2018

Ένα από τα πρώτα λειτουργικά συστήματα που εισήγαγαν τη χρήση ενός γραφικού περιβάλλοντος θα διατεθεί δωρεάν μέσα στο 2018.

Ο λόγος για το λειτουργικό του Apple Lisa το οποίο θα προστεθεί στο Μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών μέσα στο 2018 μαζί με τον πηγαίο κώδικα και έτσι θα γίνει διαθέσιμο σε όλους. Παρά το γεγονός ότι ο υπολογιστής πούλησε μόλις 10.000 μονάδες λόγω της υψηλής τιμής του το 1983 (έφτανε μέχρι και τα 10.000 δολάρια), το λειτουργικό σύστημα έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πρώτα που εισήγαγαν τη χρήση ενός γραφικού περιβάλλοντος και άφθονες διαθέσιμες επιλογές, κάτι που βγήκε από το πλούσιο R&D της Apple, που την παρούσα περίοδο είχε φτάσει τα $150 εκατομμύρια.

Το Computer History Museum μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει τη διάθεση του source code του λειτουργικού μιας και θα μπει σε open source φάση και έτσι θα γίνει προσβάσιμο από κάθε geek ανά τον κόσμο. Σίγουρα οι πιο παλιοί θα θυμούνται και τη διαφήμιση με τον Kevin Costner που έπαιζε στη μικρή οθόνη και μπορείτε να δείτε εδώ:

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

apple, operating system, free, 2018, lisa

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...