Η NVIDIA δεν χαίρεται που Servers τρέχουν με GeForce GPUs

Πλέον η NVIDIA δε θα επιτρέπει τη χρήση GeForce καρτών γραφικών σε enterprise περιβάλλοντα χρήσης, κάτι που όπως φαίνεται γίνεται κατ' επανάληψη λόγω της χαμηλής τιμής έναντι των Quadro.

Για χρόνια πολλοί κατασκευαστές δεν χαίρονταν όταν οι χρήστες κατάφερναν να κάνουν περισσότερα με τα φθηνά προϊόντα τους. Το είχαμε δει από το ξεκλείδωμα του overclocking επεξεργαστών με κλειδωμένο πολλαπλασιαστή της Intel, ενώ ανά τα χρόνια, η μόνη που ίσως δεν ενοχλήθηκε ήταν η AMD με το ξεκλείδωμα των διπύρηνων Phenom ΙΙ σε τετραπύρηνους με μια και μόνο επιλογή στο BIOS. Η NVIDIA κατατάσσεται στη πρώτη κατηγορία εταιριών, αυτών δηλαδή που λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η NVIDIA άλλαξε πρόσφατα του όρους χρήσης των drivers της και όπως φαίνεται αρκετοί enterprise servers αξιοποιούσαν συμβατικές GeForce κάρτες γραφικών για τις εργασίες τους και όχι τις κατά πολύ ακριβότερες Quadro και Tesla. Φυσικά, η NVIDIA δεν ήθελε κάτι τέτοιο να συνεχιστεί οπότε η μόνη λύση ήταν να περιορίσει το φαινόμενο με ένα αρκετά απλό τρόπο, την απαγόρευση εγκατάστασης των GeForce drivers σε enterprise περιβάλλοντα αφήνοντας όμως απ' έξω όσους χρησιμοποιούν data centers με GeForce GPUs για το blockchain, ή αλλιώς για cryptocurrency mining. Αυτό πρακτικά δίνει στις επιχειρήσεις δύο λύσεις, είτε να προβούν στην αγορά ακριβού NVIDIA hardware που προορίζεται για αυτή τη δουλειά, ή να μεταβούν στην AMD.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, drivers, enterprise

Dr.Paneas

Members
2017-12-29T18:27:37Z

workaround: scroll down και click accept. :P 

 

FeelsBadMan

Members
2017-12-29T19:11:33Z

Κάπως πρέπει να τις διαχωρίσουν ! Και μιας και δεν υπάρχει ανταγωνισμός στο gaming κομμάτι προσπαθούν να βγαλουν όσα περισσότερα από τις quadro!

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

billpeppas

Members
2018-01-01T19:48:18Z

MINING IS PERMITTED ( επιτρέπεται το mining ).

Yoshi

Members
2018-01-03T21:28:14Z

Σιγά το πράγμα. Ανοίγεις τον miner μία φορά για 2 δευτερόλεπτα και τσουπ! Ο server παιρνει classification ως "blockchain processing".

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...