Η Intel αξιοποιεί την iGPU για virus scanning!

Μια ενδιαφέρουσα τεχνική φέρνει στην επιφάνεια η Intel, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά της για πιθανό σκανάρισμα ιών με τη χρήση της ενσωματωμένης στους επεξεργαστές κάρτα γραφικών.

Δια στόματος Rick Echevarria, Αντιπροέδρου Ασφαλείας της Intel, γίνεται γνωστό πως η εταιρία θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το PC μας ψάχνει για ιούς. Το κλασικό σκανάρισμα του antivirus μας περιλαμβάνει την φόρτωση των υπογραφών ιών στη μνήμη του υπολογιστή και αξιοποιώντας ένα μέρος του επεξεργαστή μας πραγματοποιείται το σκανάρισμα στα μέσα αποθήκευσης. Αν και κλασικά η ταχύτητα περιορίζεται συνήθως από το μέσο αποθήκευσης που ελέγχουμε η Intel θέλει να αυξήσει την ταχύτητα μεταφέροντας το load από τον επεξεργαστή στην GPU.

Η τεχνολογία ονόματι Threat Detection Technology είναι παρούσα σε όλους τους επεξεργαστές 6ης, 7ης και 8ης γενιάς της Intel οπότε για να αξιοποιηθεί απαιτείται η υποστήριξη από τα σύγχρονα antivirus. Η Intel ισχυρίζεται πως οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών (με τις οποίες θέλει να κάνει το offloading) παραμένουν αρκετή ώρα σε idle οπότε θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την προστασία του συστήματος. Η πρώτη που θα υποστηρίξει την κίνηση θα είναι η Microsoft φέρνοντας το χαρακτηριστικό στον Windows Defender.

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

antivirus, Windows Defender, igpu, Rick Echevarria, virus scanning, Threat Detection Technology

Farkadonitis

Members
2018-04-18T13:32:17Z

μαλιστα. Στο σπιτι του τρυπιου δεν μιλανε για τρυπες. Ας κλεισει την νεα τρυπα του  SPI-Flash και μετα τα ξαναλεμε για την ασφαλεια

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...