Οι OEMs θα πληρώνουν για τα Google services στην Ευρώπη

Οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα πρέπει να πληρώνουν ένα μικρό τέλος στη Google για την εγκατάσταση των Google services.

Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά οι κατασκευαστές smartphones θα περάσουν την τιμή στις συσκευές τους εάν δε μπορούν να την απορροφήσουν φυσικά, δημιουργώντας πιθανώς έτσι μια αγορά δύο ταχυτήτων, μια που θα περιλαμβάνει συσκευές με τα services της Google (όπως το Play Store) καθώς και μια δεύτερη χωρίς τα Gapps.

Αυτή η αλλαγή έρχεται μετά το πρόστιμο 4.3 δις € που δόθηκε στη Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού έγινε γνωστό ότι αναγκάζει τους OEMs να αδειοδοτήσουν το Play Store, τον Chrome και το Google Search στις συσκευές τους, μια μονοπωλιακή τακτική. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να δούμε από τις εταιρίες να δημιουργούν δικά τους services που θα 'κάθονται' πάνω στο λειτουργικό της Google, όπως για παράδειγμα συσκευές της Amazon που τρέχουν το Fire OS (με βάση το Android), όμως έχουν τα δικά τους services στο παρασκήνιο.

Επιπλέον, υπάρχουν και μερικές ακόμη αλλαγές όπως μας μεταφέρει το The Verge. Από τον Ιανουάριο του 2019 οι κατασκευαστές smartphones θα πρέπει να παρουσιάζουν τακτικά security updates (4 τον χρόνο) ενώ θα πρέπει να διατηρούν τη συσκευή ενημερωμένη με το πιο πρόσφατο λογισμικό για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

smartphones, play store, OEMs , Google services

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...