To νέο 3DMark benchmark υπόσχεται να 'γονατίσει' τη GPU σας

Η UL Benchmarks, πρώην Futuremark, παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες το νέο της benchmark το οποίο θα αναδείξει τις δυνατότητες της DXR ready GPU σας.

Και φυσικά μιλάμε για το 3DMark Port Royal το οποίο σύντομα θα λάβει την Extreme έκδοση που θα 'γονατίσει' όλες τις τωρινές high end κάρτες γραφικών όπως την RTX 2080 και την 2080 Ti. Πιο ειδικά, το benchmark υποστηρίζει το χαρακτηριστικό DirectX Ray Tracing της Microsoft με δυνατότητες ανάλογες αυτού της NVIDIA, καταφέρνοντας ποιοτικότερο οπτικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, μια RTX 2080 δείχνει να 'δυσκολεύεται' στο συγκεκριμένο παρουσιάζοντας κάτω από 30 FPS κατά μέσο όρο ενώ μόνο η 2080 Ti μπορεί να ξεπεράσει τα 30 FPS, δείχνοντας έτσι ότι το benchmark θα μας απασχολήσει για αρκετές γενιές καρτών γραφικών ακόμα.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες θα προστεθεί σύντομα και Extreme έκδοση του ίδιου benchmark που πιθανόν θα αυξήσει τα ray traced elements στη σκηνή, αλλά και την ανάλυσή του σε 4K από τα 1440p που τρέχει στη τωρινή έκδοση. Σημειώνεται δε ότι το benchmark γράφτηκε με το DXR API της Microsoft και όχι την αντίστοιχη πλατφόρμα της NVIDIA κάτι που σημαίνει πως θεωρητικά μπορεί να υπάρξει υποστήριξη από όλες τις κάρτες της αγοράς που τρέχουν DirectX 12 και με τον κατάλληλο driver που μόνο οι GPUs της NVIDIA διαθέτουν για την ώρα. Ένας driver από την AMD για τις δικές της GPUs είναι υλοποιήσιμος, όμως δε τη 'συμφέρει' καθώς το ray tracing σε πραγματικό χρόνο είναι μια διαδικασία αρκετά απαιτητική ειδικά για όσες GPUs δεν έχουν hardware acceleration για αυτή.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

1440p, RTX 2080 Ti, DirectX Ray Tracing , UL Benchmarks, 3DMark Port Royal , DXR

Nickzzz

Members
2019-01-19T13:20:39Z

:(

Νομίζω όποιος έχει πάρει το 3dmark παλιότερα, πρέπει να πληρώσει για να το χρησιμοποιήσει, ή ότι μπορεί να το τρέξει αλλά δεν μπορεί να απενεργοποιήσει το demo μέρος του τεστ.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...