Η Apple μας δείχνει το νέο macOS Catalina

Με βασικό στόχο την ευελιξία και την ασφάλεια το macOS Catalina δίνεται αρχικά στους developers με μια ειδική έκδοση προτού έρθει και επίσημα το Φθινόπωρο.

Η έκδοση του Catalina θα μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα συστήματα Mac από τα μέσα του 2012 και έπειτα και όπως έδειξε η Apple θα ενσωματώνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Εν αρχή το σημαντικότερο είναι το Sidecar, ένα feature που θα επιτρέψει σε όσους έχουν ένα iPad tablet να το αξιοποιήσουν για να κάνουν περισσότερα στο Mac τους επεκτείνοντας πρακτικά τις δυνατότητές του. Το πλεονέκτημα της οθόνης αφής των iPad μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στις δυνατότητες του Mac σε αρκετές εφαρμογές μεταξύ των οποίων content creation, όπου απαιτείται εξαιρετική ακρίβεια και σε πολλές περιπτώσεις, επιπλέον υλικό.

Έπειτα έρχονται οι ανανεωμένες εφαρμογές που θα δίνονται μαζί όπως το Apple Music που πλέον 'αποκόπτεται' από το iTunes ενώ το τελευταίο υπάρχει μόνο σαν επιλογή όταν θέλουμε να αγοράσουμε μουσική από το store. Η διχοτόμηση δημιουργεί έτσι τις εφαρμογές Apple Music, Apple Podcasts και Apple TV και σύμφωνα με την εταιρία ξεκινούν αρκετά πιο γρήγορα από το παρελθόν.

Άλλα στοιχεία που εισάγονται έχουν να κάνουν με τις ευκολίες που προσφέρονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες όπως δυνατότητα για voice control του macOS αλλά και των εφαρμογών με τη βοήθεια της Siri για λειτουργίες όπως tapping και scrolling. Ο τομέας της ασφάλειας και της σωστής διαχείρισης είναι δύο πράγματα που βλέπουμε να έρχονται από το iOS. Στο Catalina το σύστημα 'Gatekeeper' που αποτρέπει πρακτικά εφαρμογές από άγνωστους developers να εγκατασταθούν στο σύστημα μπορεί να παρέμβει και να ελέγξει όλες τις εφαρμογές που βρίσκονται εγκατεστημένες για γνωστά προβλήματα ασφαλείας ενημερώνοντας ανάλογα τον χρήστη. Επιπρόσθετα το χαρακτηριστικό Screen Time βρίσκεται εκεί για να υπενθυμίσει τον χρήστη για τον χρόνο που περνά στις εφαρμογές του, αλλά και για να κάνει συχνά διαλείμματα.

Επιπλέον βελτιώσεις έχουν γίνει σε αρκετές προεγκατεστημένες εφαρμογές στο macOS, ενώ παράλληλα διατηρεί και τον σκούρο χαρακτήρα που έθεσε στο προσκήνιο η προηγούμενη έκδοση, το Mojave. Η public beta θα ακολουθήσει της developers preview που κυκλοφορεί από σήμερα, κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα, ενώ η επίσημη διάθεσή του θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

apple music, macOS Catalina , Sidecar, Gatekeeper, Screen Time

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...