Νέα προβλήματα δημιουργεί το Epic Games Launcher σε δεκάδες PCs

Παρά το γεγονός ότι η εταιρία δίνει αυτή την περίοδο δεκάδες παιχνίδια δωρεάν, αρκετοί αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αυξημένο usage μεταξύ μερικών ακόμα.

 

Χρήστες στην κοινότητα του Reddit ανακάλυψαν (ξανά) ένα ενδιαφέρον πρόβλημα που σχετίζεται με τον Epic Games Launcher και αφορά τη διαρκή απασχόληση του επεξεργαστή ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος. Αυτό το πρόβλημα εντοπίζεται και με άλλα προγράμματα που χρειάζονται στην καθημερινότητά τους οι gamers και πέρα από τους game launchers που είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση των αγαπημένων μας παιχνιδιών, υφίσταται και σε δεκάδες προγράμματα ρύθμισης του hardware, όπως το iCUE της Corsair, κάτι που είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη έκδοσή του με αφορμή την δοκιμή περιφερειακών της εταιρίας.

Οι δοκιμές της κοινότητας αλλά και επιφανών sites του χώρου έδειξαν ότι πράγματι, ο launcher έχει ένα σταθερό load στον επεξεργαστή μας και οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για τον Ryzen 7 5800X, του οποίου οι idle θερμοκρασίες μένουν ψηλά όσο εκτελείται ο launcher της Epic Games, ενώ επανέρχονται σε χαμηλότερα επίπεδα με το κλείσιμο της εφαρμογής. Με την εκτέλεση του launcher, ο επεξεργαστής παραμένει κλειδωμένος στα υψηλότερα power states για περισσότερη ώρα, κάτι που έχει επίπτωση και στα voltages του επεξεργαστή. Η πιο βαθιά ανάλυση όμως αποκαλύπτει και άλλα πράγματα που δημιουργούν νέα ερωτήματα. Με την ανάλυση της διαδικτυακής κίνησης του προγράμματος με κάποιο επιπλέον εργαλείο όπως το Glasswire, αποκαλύπτονται οι συνδέσεις με url's διαφημιστικού σκοπού, κάτι που υπάρχει σε πολλές ακόμα εφαρμογές όπως το NVIDIA GeForce Experience, ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτές οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες δωρεάν, χωρίς να ζητείται κάτι επιπλέον από τον χρήστη. Αντίστοιχου τύπου data collection συναντάμε σε πολλά sites και υπηρεσίες της καθημερινότητάς μας και αυτή η είδηση είναι ενός είδους υπενθύμιση για όσους θεωρούν ότι είναι ασφαλείς πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους.

Για τους λάτρεις του εναλλακτικού, μια αντίστοιχη και CLI μόνο εφαρμογή (command line interface αν και ο dev αναφέρει ότι στο μέλλον θα προστεθεί UI) για το Epic Games Launcher, είναι το Legendary, η οποία είναι open source και διαθέσιμη μέσα από το Github, δίνοντας πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη των games της Epic, όπως επίσης και όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως την εγκατάσταση, την εκτέλεση και τον συγχρονισμό των επιτευγμάτων με τους servers της Epic - φυσικά, χωρίς τις παραπάνω 'παρενέργειες'.

 

 

 

 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

app, data collection, iCUE , AMD Ryzen 7 5800X , Epic Games Launcher , Legendary, alternative, command line interface

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...