Νέα πτώση των τιμών των SSD με την κυκλοφορία του νέου JMF612 chip της JMicron !

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα του DailyTech, η JMicron είναι ένα βήμα πριν την παρουσίαση ενός νέου NAND flash controller με σκοπό την χρησιμοποίηση του στους νέους δίσκους, Solid State Drives. Πιο αναλυτικά, το νέο JMF612 chip θα χρησιμοποιεί τον ARM9 πυρήνα σε ένα 289-ball TFBGA package, έχοντας την δυνατότητα να υποστηρίζει μέχρι και 256ΜΒ DDR ή DDR2 εξωτερικής cache. Αναφορικά, ο σκοπός κυκλοφορίας του νέου chip JMF612 είναι η επίλυση των προβλημάτων που παρουσιαζόντουσαν κατά το write, με την χρησιμοποίηση του JMF602 flash controller. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα του DailyTech, η JMicron είναι ένα βήμα πριν την παρουσίαση ενός νέου NAND flash controller με σκοπό την χρησιμοποίηση του στους νέους δίσκους, Solid State Drives. Πιο αναλυτικά, το νέο JMF612 chip θα χρησιμοποιεί τον ARM9 πυρήνα σε ένα 289-ball TFBGA package, έχοντας την δυνατότητα να υποστηρίζει μέχρι και 256ΜΒ DDR ή DDR2 εξωτερικής cache. Αναφορικά, ο σκοπός κυκλοφορίας του νέου chip JMF612 είναι η επίλυση των προβλημάτων που παρουσιαζόντουσαν κατά το write, με την χρησιμοποίηση του JMF602 flash controller.

Aυτά λοιπόν τα προβλήματα, έκαναν την JMicron να κυκλοφορήσει ένα νέο chip το οποίο είχε την κωδική ονομασία JMF602B, προκειμένου να εξαλειψει όλα τα προηγούμενα προβλήματα, αλλά από ότι είδαμε το ποσοστό επιτυχίας του νέου chip δεν έφτασε στο 100%, για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη κίνηση χαρακτηρίστηκε ανεπιτυχής. Βέβαια πλήθος επιχειρήσεων και χρηστών αντιμετώπιζαν τις συγκεκριμένες δυσκολίες για το λόγο αυτό προσπάθησαν να σώσουν μόνοι τους την κατάσταση συνδυάζοντας δύο JMF602B chips και ένα RAID chip της JMicron προκειμένου να υπάρξει βελτίωση των επιδόσεων.

Αξίζει να ειπωθεί πως το νέο JMF612 chip της JMicron σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την νέα γενία των Nand Flash, χρησιμοποιώντας μικρότερες γεωμετρικές διαδικασίες. Η γνωστή σε όλους μας IM Flash Technologies, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Intel και την Micron είναι ήδη καθοδόν με την κατασκεύη 34nm NAND, σε αντίθεση με την Samsung και την Toshiba οι οποίες σύντομα θα εισέλθουν στην παραγωγή των 32nm NAND. Η συγκεκριμένη κίνηση των εταιρείων οι οποίες σκοπεύουν να δώσουν στην παραγωγή νέα και πιο ακριβά chips, πρόκειται να μειώσει τις τιμές των SSDs που υπάρχουν και κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Σύμφωνα με τo DailyTech οι συγκεκριμένες μειώσεις πρόκειται να λάβουν χώρα την περίοδο των Χριστουγέννων, oι οποίες αναμένονται να είναι μεγάλες.

Επιπρόσθετα να σας γνωστοποιήσουμε ότι ενώ οι περισσότεροι SSD που θα χρησιμοποιούν το νέο chip, θα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι συμβατοί με το πρωτόκολλο SATA-2, ο controller διαθέτει και ένα USB 2.0 interface, με αποτέλεσμα να μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία ή να κάνουμε κάποιο firmware update στο drive μας. Όσον αναφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέο chip JMF612, θα είναι εξοπλισμένο με τον ARM09 πυρήνα όπως είπαμε παραπάνω, 32 KB μνήμης ROM και 128ΚΒ μνήμης RAM.

Oι δυνατότητες του αναμένονται πάρα πολλές στον αριθμό, μία από αυτές θα είναι η ικανότητα της διόρθωσης 24 bit σφαλμάτων ανά 1024 bytes. Eπιπρόσθετα θα πρέπει να τονίσουμε πως οι νέοι SSDs χωρητικότητας 1ΤΒ, που αναμένονται να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων σε λίγο καιρό θα χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο νέο chip, κάτι που μας λέει ότι δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που υπήρχαν στους παλαιότερους SSDs οι οποίοι έκαναν χρήση προηγούμενων chip.

Όπως όλες οι εταιρίες έτσι και JMicron αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της τεχνολογικό επίτευγμα στην Computex 2009 στις αρχές Ιουλίου, αρχίζοντας την μαζική παραγωγή την ίδια ακριβώς στιγμή. Τέλος να υπογραμμίσουμε ότι η JMicron εργάζεται σε έναν flash controller o οποίος θα λειτουργεί στις SATA 6Gbps speeds αλλά η μαζική παραγωγή του δεν αναμένεται πριν τα μέσα του 2010.