Μαζί με τους Kaby Lake θα κυκλοφορήσουν οι Optane SSD της Intel

Η νέα τεχνολογία των 3D XPoint NAND flash που έχει αναπτύξει η Intel σε συνεργασία με την Micron θα κυκλοφορήσει με τη μορφή των νέων Optane SSD μαζί με τη πλατφόρμα 200 Series και τους Kaby Lake επεξεργαστές. Η νέα τεχνολογία των 3D XPoint NAND flash που έχει αναπτύξει η Intel σε συνεργασία με την Micron θα κυκλοφορήσει με τη μορφή των νέων Optane SSD μαζί με τη πλατφόρμα 200 Series και τους Kaby Lake επεξεργαστές.

Οι 7ης γενιάς CPUs της εταιρίας θα συνοδεύονται εκτός της νέας πλατφόρμας των 200 Series μητρικών και από υποστήριξη των επερχόμενων SSD της Intel, Optane. Η Intel σε συνεργασία με την Micron έχουν αναπτύξει τον σύγχρονο τύπο μνήμης 3D XPoint καθώς και υψηλές ταχύτητες που τερματίζουν το PCIe gen 3.0 x4 interface. Παράλληλα η Intel υπόσχεται υποστήριξη του πρωτοκόλλου σύνδεσης NVMe για χαμηλό Latency και υψηλές ταχύτητες εγγραφής.

Οι Optane θα κυκλοφορήσουν αρχικά με high end προδιαγραφές και θα έχουν κωδική ονομασία Mansion Beach ενώ θα ακολουθήσουν οι Brighton Beach με PCIe gen 3.0 x2 interface και τους Stony Beach για την entry level αγορά με προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας κάποια στιγμή μέχρι το 2018 όπου θα δούμε τους αντικαταστάτες τους ονόματι Carson Beach.


Μαζί με τους Kaby Lake θα κυκλοφορήσουν οι Optane SSD της Intel