Όσα γνωρίζουμε για τον επερχόμενο Z-SSD της Samsung

Η Κορεάτικη εταιρία ετοιμάζει έναν νέο SSD τον οποίο έδειξε στο FMS 2016 όμως λίγα πράγματα έχουν επιβεβαιωθεί για την ώρα. Η Κορεάτικη εταιρία ετοιμάζει έναν νέο SSD τον οποίο έδειξε στο FMS 2016 όμως λίγα πράγματα έχουν επιβεβαιωθεί για την ώρα.

Το Register σε επικοινωνία που είχε με την Samsung προσπάθησε να αλιεύσει τις "σωστές" απαντήσεις σχετικά με τον Z-SSD. Η συζήτηση, μέρος της οποίας έχει αναρτηθεί και στο Register, αναφέρεται σε ορισμένα κύρια σημεία, με τη Samsung να διατηρεί απόσταση από ορισμένες φλέγοντες ερωτήσεις όπως τι τύπο NAND Flash θα χρησιμοποιούν και πόσων επιπέδων είναι (SLC, MLC, TLC).

Οι πληροφορίες που δόθηκαν έχουν να κάνουν με το form factor μαζί με μερικά βασικά χαρακτηριστικά. Αρχικά η Samsung θα κυκλοφορήσει τον Z-SSD σε PCIe με πρωτόκολλο επικοινωνίας NVMe και σε HHHL form factor. Παράλληλα αναφέρει πως θα έχει βελτιωμένο latency, κατά τέσσερις φορές σε σχέση με τους τωρινούς NVMe SSDs, ενώ θα προσφέρει μέγιστες επιδόσεις και στα low queue depths κάνοντάς τον ιδανικό για πλήθος εφαρμογών.

Ο 950 Pro SSD
Όσα γνωρίζουμε για τον επερχόμενο Z-SSD της Samsung