Φτιάξτε τον δικό σας NAS των $13!

Το NanoPi NEO Kit σας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε έναν μικρό σε διαστάσεις NAS σύστημα αξιοποιώντας ένας δίσκο 2.5 ιντσών, με κόστος στα $13.

 

Το ενδιαφέρον gadget μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για το σπίτι ή το γραφείο μιας και αποτελεί μια φθηνή έκδοση ενός συστήματος NAS. Το NanoPi NEO αποτελείται από ένα PCB και τροφοδοτείται από έναν τετραπύρηνο Cortex A7 επεξεργαστή ενώ ενσωματώνει τόσο μια Ethernet όσο και μια USB θύρα. Η τιμή των $13 φαίνεται πως ισχύει για λίγες ώρες (από τη κανονική που είναι επίσης χαμηλή στα 16 δολάρια) και περιλαμβάνει μέχρι και το αλουμινένιο enclosure της φωτογραφίας.

 

Το λειτουργικό του είναι το Debian Linux μαζί με το OpenMediaVault στο εσωτερικό όπου είναι εύχρηστο και απλό σύστημα διαχείρισης αρχείων. Σημειώνεται ότι ο μετασχηματιστής ρεύματος 12V 2A πωλείται ξεχωριστά, όμως και πάλι δε παύει να είναι μια ιδιαίτερη υλοποίηση.

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

debian, nas, NanoPi NEO Kit , OpenMediaVault

than0s

Members
2017-04-05T11:11:59Z

Δυστυχώς τα gpio του raspberry pi 3 (φαντάζομαι και του nano στο οποίο βασίζεται αυτό το board) υποστηρίζουν ταχύτητες της τάξης των 30Mbps, ενώ το πρότυπο sata υποστηρίζει ταχύτητες 1,5Gbps. Οπότε υπάρχει τεράστιο bottleneck στην επικοινωνία με τον σκληρό. Ακόμα και η λύση ενός nano pi στο οποίο θα κουμπώσει εξωτερικός σκληρός με usb και πιο οικονομική είναι και ίσως είναι και ταχύτερη. 

lyk

Members
2017-04-08T18:58:54Z

13$ έχει μόνο το housing... και άλλα ~9$ το SBC. 

 

παρότι ναι λογικά θα είναι αργό, είναι ωραία ιδέα. Βασικά το σκέφτομαι σαν wifi enabled external HD.. και όχι μονο

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...