M.2 SSDs 2TB ετοιμάζει η Samsung!

Νέου τύπου NAND Flash μνήμες φέρνει στο προσκήνιο η Samsung, ενώ παράλληλα δημιουργεί και έναν νέο τύπο M.2 με μεγαλύτερες διαστάσεις για την enterprise αγορά.

Η Samsung ανοίγει τον δρόμο στην αγορά των SSD με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των νέων 3D V-NAND μνημών της με πυκνότητα 1Tbit έκαστο, ένας αριθμός που αναφέρεται σε ένα και μόνο stack εντός ενός package κάτι που σημαίνει πως με την αρχιτεκτονική των 16 επιπέδων, η εταιρία μπορεί να ενσωματώσει μέχρι και 16Tbit εντός του ίδιο εμβαδού, όπου με τη σειρά του αντιστοιχεί σε 2TB συνολικής χωρητικότητας!

Η ανακοίνωση έγινε στο φετινό Samsung Tech Day που έλαβε χώρα στο Flash Memory Summit όπου παρουσιάστηκαν μάλιστα αρκετές λύσεις αποθήκευσης από την εταιρία. Εκτός των παραπάνω νέων που αφορούν το consumer επίπεδο, η Samsung ετοιμάζει και ένα νέο form factor (NGSFF) για M.2 drives με μεγαλύτερες διαστάσεις (30.5mm x 110mm x 4.38mm - κυρίως πιο πλατιά drives) με δυνατότητα ενσωμάτωσης έως και 16TB αποθηκευτικού χώρου. Ο ελεγκτής στα συγκεκριμένα drives όπως το εικονιζόμενο θα είναι ένας Phoenix (με ARM επεξεργαστή) με ίσως καλύτερα specs από τον τωρινό Polaris που βρίσκεται στους 960 Series.

Το AnandTech αναφέρει πως η εταιρία εργάζεται και σε υλοποιήσεις με 128TB σε 2.5" form factor SSD που αξιοποιεί QLC NAND Flash μνήμες όπου βλέπουμε να στακάρονται 32 dies σε ένα package προσφέροντας έτσι την τόσο υψηλή πυκνότητα. Οι πρώτοι NGSFF SSDs που είδαμε πιο πάνω θα φτάσουν σε μαζική παραγωγή από το τέταρτο τρίμηνο του έτους.


Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, ssd, NAND Flash, m.2 ssd, storage, 1tbit

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...