Σκληροί Δίσκοι από γυαλί είναι το μέλλον!

Ο ρυθμός αύξησης της χωρητικότητας βρίσκεται σε καλό σημείο αλλά επιβραδύνεται συνεχώς οπότε οι νέες μέθοδοι και τα υλικά θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

Οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς έχουν στόχο να βελτιώσουν μελλοντικά τους σκληρούς δίσκους με την είσοδο διαφορετικών υλικών όπως του γυαλιού που όπως δείχνουν έρευνες και πρωτότυπα σχέδια, θα βοηθήσουν στην αύξηση της χωρητικότητας σε σημαντικό βαθμό. Για την ώρα, σκληροί δίσκοι με γυάλινα substrates υπάρχουν μόνο στην αγορά των laptop και αυτό για διάφορους λόγους. Αρχικά είναι πιο στιβαρό από το αλουμίνιο κι έτσι αυτό επιτρέπει στα platters να είναι πιο λεπτά και φυσικά πιο ελαφριά. Το τελευταίο δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση μιας και τα πιο ελαφριά platters θα είναι και πιο εύκολο να μετακινηθούν από τον σχετικό μηχανισμό των σκληρών δίσκων και αυτό ίσως βελτιώσει και άλλους τομείς, όπως η κατανάλωση.

Η Ιαπωνική Hoya έχει έτοιμα μερικά platters για δοκιμή που έχουν πάχος 0.5mm και 0.381mm και αναφέρει πως πολλοί από τους μεγάλους κατασκευαστές θα ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν και σε δίσκους των 3.5" - εκτός από μερικούς 2.5" που υπάρχουν ήδη. Η Seagate βλέπει θετικά την εξέλιξη και μέχρι το 2020 θα προσφέρει δίσκους των 20TB στην αγορά χρησιμοποιώντας την HAMR τεχνολογία εγγραφής που αξιοποιεί τη θερμότητα για να γράψει δεδομένα στα platters. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε και το αναλυτικό γράφημα παρακάτω, που παρουσιάζει την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

hard drive, glass, seagate, 2020, 20tb

X4K4

Members
2017-09-09T21:55:22Z

γιατι δεν μας ηταν αρκετο που χτύπαγαν οι σκληροι δισκοι, τωρα θα προσεχουμε μην σπασουν κιολας.......

stavros

Members
2017-09-10T13:47:49Z
15 hours ago, X4K4 said:

γιατι δεν μας ηταν αρκετο που χτύπαγαν οι σκληροι δισκοι, τωρα θα προσεχουμε μην σπασουν κιολας.......

Εντάξει σαφώς πιο ανθεκτικό το αλουμήνιο, αλλά δε νομίζω να βάλουν και κρύσταλλα Βοημίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...