Χιλιάδες NAND wafers καταστράφηκαν σε εργοστάσιο της Samsung

Πτώση ρεύματος σημειώθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κατασκευής NAND flash της Samsung που βρίσκεται στο Pyeongtaek της Κορέας.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά το εργοστάσιο υπολειτουργούσε για τριάντα περίπου λεπτά τα οποία όμως ήταν αρκετά για να προκαλέσουν ζημιές σε περίπου 60.000 wafers, ένα αρκετά ακριβό και ευαίσθητο υλικό από το οποίο κόβονται και χρησιμοποιούνται τα dies. Ο αριθμός μοιάζει ήδη μεγάλος ειδικά εάν υπολογίσουμε τον αριθμο των NAND που μπορούν να χωρέσουν σε ένα αντίστοιχο wafer. Από τις πηγές γίνεται γνωστό πως ο συνολικός αριθμός των ζημιών αντιστοιχεί στο 11% της μηνιαίας παραγωγής της Samsung για τον μήνα Μάρτιο.

Το 11% μπορεί να ακούγεται μικρό μιας και μιλάμε για τη παραγωγή ενός μήνα, όμως αντιστοιχεί παράλληλα και στο 3.5% της συνολικής παραγωγής NAND flash. Το σημαντικότερο είναι πως αυτή η πτώση ισχύος δε θα επηρεάσει τις τιμές των SSD και των μνημών αποθήκευσης στα σύγχρονα high end smartphones, μιας και η Samsung θα επεκτείνει το εργοστάσιο Xi'an στο οποίο θα μπορούν να κατασκευάζονται άλλα 200.000 wafers τον μήνα, συν τα 120.000 wafers που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

NAND Flash, Pyeongtaek

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...