Οι τιμές των NAND ίσως πέσουν κι άλλο μέσα στο 2019

Η αγορά χαίρεται εδώ και αρκετό καιρό χαμηλές τιμές στους SSD, όμως σύμφωνα με πληροφορίες οι τιμές αναμένονται να πέσουν κι άλλο.

Οι μεγάλες εταιρίες της αγοράς όπως οι IMFlash Technology, SK Hynix, Samsung, Western Digital και η Toshiba έχουν έτοιμα προϊόντα με 3D NAND Flash 96 layer και το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσουν την παραγωγή τους κάτι που περιμένουμε να γίνει το πρώτο μισό του 2019. Με την εκκίνηση της παραγωγής αυτών των πιο πυκνών NAND η αγορά μπορεί να περιμένει όπως είναι φυσικό περαιτέρω μειώσεις τιμών σε υπάρχουσες τεχνολογίες όπως NAND με 64 layers.

Μια δεύτερη σκέψη έχει να κάνει με τις τιμές των DRAM. Αρκετές από τις εταιρίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη NAND φτιάχνουν ταυτόχρονα και DRAM και όπως αναφέρουν πηγές από τη βιομηχανία ίσως προβούν σε πιο ισορροπημένη τακτική ούτως ώστε να έχουν και στις δύο αγορές αντίστοιχα κέρδη, και αυτό κατά τη διάρκεια του 2019.

UPDATE:

Η Western Digital όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες θα περιορίσει την παραγωγή NAND κάτι που σημαίνει ότι μέσα στο 2019 θα διατηρήσει τις τιμές σε παρόμοια επίπεδα με την παρούσα στιγμή. Τα νέα έρχονται από τον CEO της εταιρίας Steve Milligan ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, ssd, 3D NAND, Western Digital, SK Hynix

conroe

Members
2018-10-29T11:00:14Z

απ' τι δειχνει το πραγμα παμε για αρκετη μειωση των τιμων οσον αφορα τους ssd. το θεμα ειναι με τις ραμ τι θα γινει, αφου ακουγεται  οτι θα μεινουν σταθερες.

FeelsBadMan

Members
2018-10-29T11:07:12Z

Ευτυχώς οι τιμές των ssd συνεχίζουν και μειώνονται!

 

stavros

Members
2018-10-29T11:24:20Z

Είναι και οι υπόλοιπες εταιρείες που μπήκαν στο χώρο και μας δίνουν ποικιλία και ανταγωνισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...