Samsung ARM11-based S5P6440 application processor !

H Samsung Electronics ξεκίνησε την κατασκευή των πρώτων δειγμάτων του νεότερου επεξεργαστή της, με κωδική ονομασία S5P6440. Ο παραπάνω επεξεργαστής είναι κατάλληλος για ηλεκτρονικά (CE) προϊόντα. Βασιζόμενος στην τεχνολογία κατασκευής 45nm, έρχεται σε 13x13 FBGA package και αποτελείται από ένα πυρήνα ARM11 χρονισμένο στα 533 ή 667MHz. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του application processor S5P6440 είναι: OpenVG που υποστηρίζει 2D graphics acceleration hardware, 64-bit AXI bus @ 166MHz και ένα DRAM memory controller που είναι συμβατός και με DDR και με DDR2 memory chips. H Samsung Electronics ξεκίνησε την κατασκευή των πρώτων δειγμάτων του νεότερου επεξεργαστή της, με κωδική ονομασία S5P6440. Ο παραπάνω επεξεργαστής είναι κατάλληλος για ηλεκτρονικά (CE) προϊόντα. Βασιζόμενος στην τεχνολογία κατασκευής 45nm, έρχεται σε 13x13 FBGA package και αποτελείται από ένα πυρήνα ARM11 χρονισμένο στα 533 ή 667MHz. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του application processor S5P6440 είναι: OpenVG που υποστηρίζει 2D graphics acceleration hardware, 64-bit AXI bus @ 166MHz και ένα DRAM memory controller που είναι συμβατός και με DDR και με DDR2 memory chips.

"O υπέρογκος ανταγωνισμός που υφίσταται στην αγορά των ηλεκτρονικών για καταναλωτές απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, συλλογικό πνεύμα μες στην εταιρεία και αποφασιστικότητα από όλα τα μέλη της. Μόνο έτσι δύναται να προλάβουμε τις συνεχείς αλλαγές που απαιτούνται όχι μόνο στις επιδόσεις, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία - μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής", είπε ο Dr. Kwang-hyun Kim, Αντιπρόεδρος του τμήματος Πωλήσεων και Marketing στο System LSI @ Samsung Electronics. Συνέχισε, "Ο S5P6440 application processor κατασκευάστηκε έχοντας στο μυαλό ότι επιβάλλεται να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε και η διαφορά στις επιδόσεις να είναι πρωτόγνωρη και η κατανάλωση να είναι μικρότερη. Όλα αυτά βέβαια έπρεπε να πραγματοποιηθούν χωρίς να υποβαθμιστούν οι δυνατότητες αναπαραγωγής υψηλής ποιότητας γραφικών και με το κόστος να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Οι CE device κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσουν τον S5P6440 θα μπορούν να προσφέρουν νέα εκπληκτικά προϊόντα".

Μην αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι το νέο chip έρχεται με MIPI & DSI (Mobile Industry Processor Interace & Display Serial Interface) και υποστηρίζει πλήρως WinCE & Linux. Η μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2009.


Samsung application processor S5P6440





Διαβάστε περισσότερα εδώ ...