Το Bluetooth 5 έρχεται στις πρώτες συσκευές σε λίγους μήνες!

Το νέο πρότυπο υπόσχεται τεράστια διπλασιασμό των ταχυτήτων σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα αλλά και τετραπλασιασμό της εμβέλειας, ένας σημαντικός περιοριστικός παράγοντας της τεχνολογίας.

Το Bluetooth 5 μπαίνει δυναμικά και στον χώρο του IoT σύμφωνα με τους δημιουργούς του επεκτείνοντας τις δυνατότητες των "συνδεδεμένων" συσκευών ξεπερνώντας το σκόπελο της ασύρματης τεχνολογίας. Η πέμπτη έκδοση φέρνει στο τραπέζι τέσσερις φορές μεγαλύτερη εμβέλεια, δύο φορές υψηλότερη ταχύτητα και οκτώ φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα των σταλθέντων μηνυμάτων. Παράλληλα με την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας και σε πολλές άλλες συσκευές, το νέο Bluetooth ενσωματώνει και ένα χαρακτηριστικό που αποτρέπει τις παρεμβολές μεταξύ των συσκευών που βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον.

Σύμφωνα με αναλύσεις, η 5η έκδοση του προτύπου σύνδεσης θα έρθει στα πρώτα προϊόντα όπως φορητές συσκευές (smartphones, tablets, notebooks/laptops) στα τέλη του 2016 με αρχές του 2017 και σίγουρα θα δούμε συμβατά μοντέλα στην επερχόμενη έκθεση MWC στη Βαρκελώνη. 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

 

Bluetooth 5, range, double speed

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...