Η Samsung εντυπωσιάζει με τον νέο αισθητήρα των 108Mp

Η συνεργασία της Samsung με τη Xiaomi φαίνεται πως θα επιφέρει έναν νέο αισθητήρα κάμερας και θα τον δούμε σε επερχόμενο Redmi smartphone.

Εδώ και μερικά χρόνια τα smartphones έχουν κερδίσει αρκετούς ανθρώπους που ασχολούνται με τη φωτογραφία, κυρίως λόγω των υψηλής ανάλυσης αισθητήρων που τα συνοδεύουν επιτρέποντας έτσι τη σύλληψη ακόμα πιο ποιοτικών φωτογραφιών. Η Samsung, γνωστή για τους υψηλής ποιότητας αισθητήρες της στην smartphone κατηγορία ετοιμάζει όπως όλα δείχνουν έναν ακόμη και τον ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Xiaomi.

Ο ISOCELL Bright HMX έχει ανάλυση 108 megapixels και αξιοποιεί τη πατενταρισμένη κατά πάσα πιθανότητα τεχνική Tetracell που τετραπλασιάζει την ανάλυση από τα original 27 megapixel. Αυτό σημαίνει ότι σε συνθήκες με άφθονο φωτισμό ο χρήστης θα μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 108 megapixel όμως στο σκοτάδι η τεχνική επιτρέπει την αποτύπωση περισσότερου φωτός συνθέτοντας ένα pixel από τέσσερα μικρότερα.

Παρά τη μεγάλη του ανάλυση που έχει ακόμη και χωρίς την Tetracell τεχνολογία, ο αισθητήρας θα μπορεί να καταγράψει και βίντεο ανάλυσης 6K και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο ενώ για τον σκοπό αυτό εφοδιάζεται και με αρκετό buffer. Είναι σίγουρο πως θα δούμε τον αισθητήρα σε κάποιο από τα μελλοντικά smartphones της Redmi σειράς από τη Xiaomi, ενώ η Samsung σημείωσε ότι η κατασκευή του αισθητήρα έχει δρομολογηθεί για αυτόν τον μήνα.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Samsung, smartphones, xiaomi, redmi, Tetracell , ISOCELL Bright HMX

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...