Το αναδιπλούμενο Mate X της Huawei επιτέλους κυκλοφορεί

Το φουτουριστικό και αναδιπλούμενο smartphone της Huawei κυκλοφορεί αρχικά στην αγορά της Κίνας μετά από δύο αλλαγές στην ημερομηνία κυκλοφορίας.

Η φετινή χρονιά ήταν αυτή που μας έφερε τα πρώτα αναδιπλούμενα smartphones, συσκευές που μπορούν και 'ξεδιπλώνουν' σε διαστάσεις tablet όμως συνεχίζουν και είναι εύχρηστα όταν μικραίνουν στο συμβατικό τους μέγεθος που έχουμε συνηθίσει. Το smartphone της Huawei Mate X ήταν ένα εκ των δύο που ανακοινώθηκαν φέτος, ενώ το δεύτερο ανήκει στη Samsung και είναι το Galaxy Fold. Όσον αφορά το Mate X, η OLED οθόνη της BOE που ενσωματώνει έχει ανάλυση 2480 x 2200 pixels όντας ξεδιπλωμένο στις 8 ίντσες και 2480 x 1148 όταν βρίσκεται στις 6,6 ίντσες του. Την ίδια στιγμή όμως έχουμε και μια ακόμα οθόνη 6,3 ιντσών ανάλυσης 2480 x 892 pixels στο πίσω μέρος που ολοκληρώνει έτσι το smartphone.

Μετά το ban της αμερικανικής κυβέρνησης προς τη Κινέζικη εταιρία και το πρώτο delay του Mate X τον Σεπτέμβριο η εταιρία έθεσε ως τελική ημερομηνία κυκλοφορίας τις 15 Νοεμβρίου, που αφορούσε μόνο την Κινέζικη αγορά και για την ώρα δε γνωρίζουμε εάν θα φύγει ποτέ από τα σύνορα της χώρας. Αυτό μαζί με την αντιμετώπιση που δέχεται από πολλές πλευρές αλλά και τη τιμή των $2,420 που κοστίζει (μετά τη μετατροπή) θα αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά του.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε πριν μερικές ώρες για τρίτη φορά προθεσμία 90 ημερών σε όσες Αμερικανικές εταιρίες συνεργάζονται με τη Huawei, να διακόψουν τις μεταξύ τους σχέσεις - και το νέο deadline αναφέρεται στις 17 Φεβρουαρίου του 2020. Για την ώρα και για την αγορά των smartphones η Huawei δεν εξαρτάται τόσο πολύ από Αμερικανικές εταιρίες, εκτός φυσικά από το software και του τωρινού Play Store της Google, κάτι που λείπει για παράδειγμα από το Mate 30 Pro.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

oled, huawei, foldable smartphone, MATE X , boe, 2480 x 2200 pixels

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...