Η Google προειδοποιεί τους χρήστες Huawei smartphones

Παρακινεί τους χρήστες να μην εγκαθιστούν εφαρμογές της Google σε μορφή apk στις νεότερες συσκευές της Huawei που δεν υποστηρίζουν το feature.

Σε ένα ιδιαίτερο άρθρο της η Google αναφέρει πως όσες συσκευές της Huawei κυκλοφόρησαν μετά τις 16 Μαΐου του 2019 θεωρούνται 'μη πιστοποιημένες' αποτελώντας πιθανό κίνδυνο για τους χρήστες. Η εταιρία δείχνει να έχει υποστεί πίεση από την Αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με το Huawei-ban για λόγους ασφαλείας αφού λέγεται πως ο κινέζικος κολοσσός συλλέγει και χρησιμοποιεί με κακόβουλο τρόπο τα δεδομένα των χρηστών.

Συγκεκριμένα το άρθρο της Google αναφέρεται στη διαδικασία του sideloading, μια αρκετά κοινή διαδικασία που κανουν χρήστες σε πολλά smartphones και αφορά την εγκατάσταση ενός 'κατεβασμένου .apk' αρχείου από το διαδίκτυο το οποίο πρακτικά είναι ότι ένα setup αρχείο στα Windows. Σχετικά με τη διαδικασία η αμερικάνικη εταιρία επικαλείται θέματα ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν αφού το hardware και το λογισμικό των νεότερων Huawei κινητών τηλεφώνων δεν είναι πιστοποιημένα από αυτή παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να τρέχουν το ίδιο λειτουργικό σύστημα Android.

Ως έναν τρόπο ελέγχου, αρκεί να πάμε στις ρυθμίσεις του Play Store και να κοιτάξουμε στο κάτω μέρος για την επιλογή Play Protect certification για να δούμε εάν η συσκευή μας (προφανώς κάποια μεταγενέστερη Huawei) υποστηρίζεται ακόμα από τη Google.

131104695_huaweiban.thumb.jpg.cb2fc1e58e814a21081ebef5c5765d1d.jpg

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

smartphones, 2020, Huawei-ban, apk, app sideloading, security risk

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...