Η MediaTek βρέθηκε να 'κλέβει' σε Android benchmarks

Μεγάλο site αποκαλύπτει τις πρακτικές της MediaTek για τη βελτίωση των σκορ της σε δημοφιλή μετροπρογράμματα για Android.

 

 

Πιο ειδικά Το Anandtech έφερε στο φως δεδομένα σχετικά με τη παρεμβολή που προκαλεί η MediaTek με τη συνεργασία και των OEMs, η οποία έχει στόχο να βελτιώσει τα σκορ σε benchmarks όπως το Geekbench αλλά και το PCMark της UL. Η τελευταία μόλις πριν από μερικές ώρες εκφράζει δημόσια τη δυσαρέσκειά της προς αυτή τη κίνηση και αφαίρεσε αρκετά SoCs από την επίσημη λίστα της και θα τα τοποθετήσει σε μια ειδική που ονομάζεται 'unranked'. 

Με τη χρήση κρυφών μηχανισμών στο Android, το λειτουργικό σύστημα αντιλαμβανόταν το package name του benchmark απενεργοποιώντας έτσι τις power saving λειτουργίες του επεξεργαστή χωρίς ο χρήστης να μπορεί να το ελέγξει. Το κρυμμένο 'sports mode' έδινε στο SoC της MediaTek σκορ υψηλότερα μέχρι και κατά 30%, ένα ποσοστό που δε φαινόταν σε όλες τις εφαρμογές προκαλώντας ίσως σύγχυση σε κάποιους αγοραστές που προφανώς περιμένουν διαφορετικές επιδόσεις από αυτές που αγόρασαν. Η εταιρία απάντησε στις κατηγορίες πριν από μερικές ώρες, προσπαθώντας να πείσει διάφορα sites που αναφέρθηκαν στο θέμα, ότι η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθείται και από άλλες εταιρίες (Huawei, OnePlus, Samsung), ενώ οι κατασκευαστές τηλεφώνων είναι ελεύθεροι να προσθέσουν διακόπτη ελέγχου του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Το θέμα αυτή τη φορά πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και αυτό φαίνεται και από τη κίνηση της UL να αφαιρέσει τα listings 8 τουλάχιστον SoCs της εταιρίας, ενώ δε γνωρίζουμε εάν θα υπάρξουν και άλλοι προγραμματιστές που θα ακολουθήσουν, απαντώντας έτσι στη πολιτική της MediaTek. 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

MediaTek , SoCs , Android benchmarks, sports mode

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...