Η Qualcomm ρίχνει φως στο νέο της Snapdragon VR820 VR Headset

Σε μια προσπάθεια να τονώσει την αγορά Virtual Reality, η Qualcomm ανακοίνωσε ένα νέο VR Headset το οποίο είναι ασύρματο και ενσωματώνει τεχνολογίες Eye-Tracking.

Το συγκεκριμένο headset αναμένεται να βοηθήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις στην ανάπτυξη λογισμικού σχετικού με την εικονική πραγματικότητα ενώ κατασκευάζεται με βάση το VR Software Development Kit της Qualcomm καθώς και τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820. Ο Πρώτος Αντιπρόερδος και Γενικός Διευθυντής της Qualcomm, Anthony Murray, ανέφερε πως ο Snapdragon 820 περιλαμβάνει τεχνολογίες-κλειδιά δίνοντας την ευκαιρία σε developers και OEMs να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των next gen φορητών συσκευών για την αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση του VR στην αγορά.

Το headset περιλαμβάνει εκτός του παραπάνω επεξεργαστή που βρίσκεται σε πολλές φορητές συσκευές και τη Adreno 530 GPU μαζί με ορισμένες τεχνολογίες για τη διόρθωση των χρωμάτων όπως το TruPalette display gamut mapping, το Qualcomm EcoPix pixel compression και ένα AMOLED panel ταχύτητας 70Hz το οποίο μάλιστα μπορεί να αναπαραγάγει βίντεο 360° ανάλυσης 4K. Η συσκευή ενσωματώνει ταυτόχρονα και τέσσερα μικρόφωνα με Fluence HD noise filtering και ενεργό noise cancellation καθώς και το Qualcomm Aqstic 3D surround sound. Οι πρώτες εμπορικές συσκευές θα βρεθούν στην αγορά το επόμενο διάστημα και μέσα στο έτος.


Η Qualcomm ρίχνει φως στο νέο της Snapdragon VR820 VR Headset
Η Qualcomm ρίχνει φως στο νέο της Snapdragon VR820 VR HeadsetSnapdragon 830, qualcomm, vr headsets, Snapdragon

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...