Οι GPU της nVIDIA μπορούν να υποστηρίξουν τις DirectX 10.1 δυνατότητες του Far Cry 2?

Το Far Cry 2 έχει αρχίσει να απασχολεί σημαντικά τον ηλεκτρονικό και μη τύπο ολοένα και περισσότερο. Μέρα με τη μέρα οι ειδήσεις για το παιχνίδι αυτό αυξάνονται, με την προσωπική μας εκτίμηση να είναι πως θα αποτελέσει σίγουρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα παιχνίδια των τελευταίων ετών και ίσως σαρώσει και στα φετινά Gaming Awards.

Το ζήτημα όμως τώρα δεν είναι το παιχνίδι καθ' αυτό, αλλά το τι κάνει η nVIDIA με τις DirectX 10.1 δυνατότητές του. Η εταιρεία πλέον, αφού τα έβαλε μια φορά με το κοινό, απαιτώντας την αφαίρεση των DirectX 10.1 features του Assassin's Creed, εξοργίζοντας τον τύπο και τους χρήστες, τώρα φαίνεται να παίρνει μια διαφορετική ρότα με το Far Cry 2.

Αυτό που ξέραμε λοιπόν είναι ότι αυτά τα DirectX 10.1 χαρακτηριστικά του παιχνιδιού θα τα βλέπαμε μόνο από τις κάρτες της AMD. Όμως σύμφωνα με το Expreview, κάτι τέτοιο δε θα συμβεί, μιας και αυτά θα "παίζουν" και στις κάρτες της nVIDIA.

Στην ουσία λοιπόν, ότι παραπάνω θα προσφέρει το DirectX 10.1 στις κάρτες της AMD, θα μπορεί να μας το δώσει και η nVIDIA στις GPU της μέσω του DirectX 10, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Λίγες ώρες μένουν πριν το επίσημο Release και στην Ευρώπη, οπότε να είστε βέβαιοι ότι σε λίγες μέρες θα ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει με τον εν λόγω τίτλο.