Η Powercolor ετοιμάζει αερόψυκτη Radeon HD 4890 με πυρήνα στο 1 GHz

Ο σάλος με τις καινούριες HD 4890 της ATi φαίνεται πως όντως έχει βάση, μιας και το λεγόμενο "Super R770" που αναφέραμε κάποτε σε καθημερινή βάση, φαίνεται πως είναι αυτές οι νέες κάρτες, που το overclockability τους έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ο σάλος με τις καινούριες HD 4890 της ATi φαίνεται πως όντως έχει βάση, μιας και το λεγόμενο "Super R770" που αναφέραμε κάποτε σε καθημερινή βάση, φαίνεται πως είναι αυτές οι νέες κάρτες, που το overclockability τους έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Αυτό είδε και η Powercolor λοιπόν και δεν έχασε χρόνο, αλλά ετοιμάζεται να λανσάρει και αυτή στην αγορά την καινούρια της έκδοση της 4890, η οποία θα έχει χρονισμένο τον πυρήνα στο 1 GHz! Μάλιστα, δε μιλάμε για κάποια υδρόψυκτη λύση, αλλά για μια κάρτα που θα χρησιμοποιεί την ίδια Zerotherm ψύκτρα με αυτή της έκδοσης PCS+.

Σίγουρα, όπως λένε οι υπεύθυνοι του Fudzilla, η Powercolor ανέβασε τα volt του πυρήνα της κάρτας, αλλά δε γνωρίζουν ακόμα αν εξαιτίας αυτού θα χρειαστεί ένα εξτρά 8pin τροφοδοσίας. Όπως είπαμε, ο πυρήνας θα λειτουργεί στο 1 GHz, ενώ η μνήμη πιθανόν να είναι χρονισμένη στα 1100 MHz.

Τιμές και διαθεσιμότητα δε γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο, μιας και η κάρτα δεν έχει ούτε καν επίσημα ανακοινωθεί από την εταιρεία.