Η Zotac κατασκεύασε μια custom GeForce GTX 260 υψηλών επιδόσεων

Μια από τις εταιρείες που συνεχώς μας εκπλήσει με τα νέα της σχέδια πάνω σε κάρτες γραφικών της nVIDIA είναι η Zotac. Αυτό βέβαια είναι φυσικό, μιας και είναι από τις πρώτες που παίρνουν τα σχέδια από την ίδια την nVIDIA και αργά ή γρήγορα, προχωράει στην ανάπτυξη custom-made PCBs για τις GPU της. Μια από τις εταιρείες που συνεχώς μας εκπλήσει με τα νέα της σχέδια πάνω σε κάρτες γραφικών της nVIDIA είναι η Zotac. Αυτό βέβαια είναι φυσικό, μιας και είναι από τις πρώτες που παίρνουν τα σχέδια από την ίδια την nVIDIA και αργά ή γρήγορα, προχωράει στην ανάπτυξη custom-made PCBs για τις GPU της.

Βλέποντας λοιπόν ότι το ενδιαφέρον για την GTX 260 καλά κρατεί, ειδικότερα μετά και την έκδοση της πανίσχυρης MSI GTX 260 Lightning, η Zotac έβγαλε και αυτή μια παρομοια λύση, κρατώντας μάλιστα τα επίπεδα της τιμής της στα ίδια, τουλάχιστον στις ασιατικές αγορές.

Η εντυπωσιακή κάρτα γραφικών που έρχεται με 3ετή εγγύηση, διαθέτει για την ψύξη της την ψύκτρα της Arctic Cooling, Accelero Xtreme GTX, με τα 5 χάλκινα heatpipes και τους 3 ανεμιστήρες των 90 mm, ικανή να ψύξει αποτελεσματικά την GPU, το NVIO, τις μνήμες και τα PWM και Voltage Regulators.

Το PCB είναι εξολοκλήρου επανασχεδιασμένο, με 10 στρώματα και θέσεις για 16 chips μνήμης σε κάθε πλευρά. Η καινούριο GTX260-896D3 διαθέτει 6+3 φάσεων PWM, ενώ το DPAK της έχει αναβαθμιστεί σε LFPAK, το οποίο είναι μικρότερο και ακόμα πιο αποδοτικό. Τo κύκλωμα τροφοδοσίας με τις αλλαγές αυτές έχει πλέον efficiency που αγγίζει το 80%, κάτι στο οποίο βοηθούν και τα υψηλής ποιότητας νέα MOSFET, η χρήση Solid-State πυκνωτών, καθώς και τα νέα MLCC υψηλής πυκνότητας, τα οποία ρίχνουν τις θερμοκρασίες ακόμα περισσότερο.

Οι μνήμες που διάλεξε η Zotac για τη νέα της κάρτα είναι 14 chips από τις γνωστές Samsung 1.0 ns GDDR3, οι οποίες είναι συνολικού μεγέθους 896 ΜΒ, με 448-bit memory interface, ενώ λειτουργούν στα 2000 MHz, με τον πυρήνα να είναι στα 576 MHz. Το γιατί η εταιρεία δεν έβαλε μνήμες της Hynix με 0.8 ns latency δεν το γνωρίζουμε, αλλά όπως και να έχει, μόνο με την ύπαρξη του Accelero Xtreme GTX, το overclocking potential της κάρτας φαντάζει πολύ μεγάλο.


Μερικές φωτογραφίες από τη νέα κάρτα γραφικών:

Zotac Custom GTX260-896D3

Zotac Custom GTX260-896D3

Zotac Custom GTX260-896D3

Zotac Custom GTX260-896D3

Zotac Custom GTX260-896D3