Επίσημη παρουσίαση της σειράς ATi/AMD Radeon HD 5000, στις 10 Σεπτεμβρίου !

Κάθε καλοκαίρι λέμε πάνω-κάτω τα ίδια και τα ίδια: "Η εποχή που οι εταιρείες των καρτών γραφικών αποφασίζουν να βγάλουν τα όπλα τους στη φόρα, προετοιμάζοντας τον κόσμο για τη νέα τεχνολογία λίγο πριν τη σχολική χρονιά", κτλ κτλ. Αυτό δε θα μπορούσε να μη συμβεί και φέτος φυσικά, ειδικότερα όταν στα μέσα του Αυγούστου έχουμε events όπως η Quakecon και η Blizzcon, εκθέσεις τις οποίες όλοι οι PC Gamers παρακολουθούν με αγωνία. Κάθε καλοκαίρι λέμε πάνω-κάτω τα ίδια και τα ίδια: "Η εποχή που οι εταιρείες των καρτών γραφικών αποφασίζουν να βγάλουν τα όπλα τους στη φόρα, προετοιμάζοντας τον κόσμο για τη νέα τεχνολογία λίγο πριν τη σχολική χρονιά", κτλ κτλ. Αυτό δε θα μπορούσε να μη συμβεί και φέτος φυσικά, ειδικότερα όταν στα μέσα του Αυγούστου έχουμε events όπως η Quakecon και η Blizzcon, εκθέσεις τις οποίες όλοι οι PC Gamers παρακολουθούν με αγωνία.

Έτσι, η AMD αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει την κίνηση ενάντια στην nVIDIA, λίγες μέρες μάλιστα αφού ανακοινώθηκε η επίσημη διάθεση της πανίσχυρης ASUS MARS, η οποία θα είναι στις αγορές σε περίπου μια εβδομάδα. Τι ακριβώς έκανε λοιπόν η εταιρεία?

"On Thursday, September 10, 2009: you won't believe your eyes. Αυτά είναι ακριβώς τα λόγια της ATi, η οποία ανακοίνωσε επίσημα στην Quakecon ότι οι DirectX 11 κάρτες γραφικών της θα παρουσιαστούν στο κοινό στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009, έχοντας μάλιστα κάποια samples διαθέσιμα για όσους τυχερούς πήγαν στην έκθεση!

ATi AMD DirectX 11 Cards


Μια νέα εμπειρία στο PC μας λοιπόν υπόσχεται η AMD. Κι αν κρίνουμε από τα specs που βγαίναν κατά καιρό στις διάφορες φημολογίες για τις κάρτες της σειράς Radeon HD 5000, μάλλον όντως δε θα πιστεύουμε στα μάτια μας, με σχεδόν 2 TeraFlops στη διάθεσή μας σε μονοπύρηνη κάρτα, αν βέβαια όλα αυτά βγουν αληθινά.

Full ahead και all-out attack όπως λένε και οι αγγλόφωνοι από την AMD, ένα μήνα πριν βγουν τα Windows 7 στην αγορά και όταν η nVIDIA δείχνει ανέτοιμη να απαντήσει. Βγαζοντας και τους νέους Catalyst 9.8 σήμερα, τα πράγματα δείχνουν πως έχουν ήδη μπει στην πορεία τους.

Εμείς απλά, περιμένουμε.







.