Περιορισμένο HDR Gaming στις AMD RX 400 Series GPUs μέσω HDMI

Οι κάρτες όταν χρησιμοποιούν τη παραπάνω θύρα τρέχουν σε 8-bit mode και όχι στο 10-bit κάτι που οφείλεται στο περιορισμένο bandwidth του προτύπου.

Το παραπάνω εμφανίστηκε σε άρθρο του Γερμανικού site και αναφέρεται γενικότερα στο πρότυπο HDMI και φυσικά αναφέρεται σε όλους τους κατασκευαστές. Τη τελευταία περίοδο η αύξηση των HDR ready monitor και τηλεοράσεων οδηγείται κυρίως από τις κονσόλες, όπως τα νέα PlayStation που λέγεται πως υποστηρίζουν περιεχόμενο HDR μέσω της HDMI θύρας στο πίσω μέρος. 

Όπως αναφέρει το άρθρο, ακόμη και το πρότυπο σύνδεσης HDMI 2.0 δεν υποστηρίζει αρκετό bandwidth για περιεχόμενο σε 10-bit HDR σε ανάλυση 2160p με 60FPS και χρησιμοποιώντας RGB ή YCbCr 4:4:4 sampling κάτι που ωθεί την AMD στη χρήση 4:2:2 ή 4:2:0 sampling για να καταφέρει μικρότερο bitrate μέσω της HDMI. Παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω πληροφορίες είναι επίσημες, με την AMD να τις έχει δώσει από την αποκάλυψη των Polaris δε συμβαίνει το ίδιο με την NVIDIA, όπως δηλώνει το Heise.

Σε δοκιμές που πραγματοποίησε με το παιχνίδι Shadow Warrior 2 σε μια RX 480 καθώς και σε μια GTX 1080, η δεύτερη πραγματοποιεί αντίστοιχη διαδικασία ρίχνοντας το εύρος σε 8-bit. Μάλιστα με τη σύνδεση της NVIDIA κάρτας γραφικών σε HDR mode οι επιδόσεις της έπεσαν μερικά FPS κάτι που σημειώνει το Heise.

 

 

 

Πηγή.

amd, radeon, nvidia, gtx 1080, rx 480, HDR , 8-bit

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...