Η Microsoft ποντάρει στους Κβαντικούς υπολογιστές!

Η εταιρία θέλει να δημιουργήσει hardware και software που βασίζεται στον κβαντικό κόσμο της πληροφορίας ατενίζοντας παράλληλα το μέλλον των υπολογιστών. 

Η Microsoft επιταχύνει τις προσπάθειες για τη μεταφορά της κβαντικής τεχνολογίας στους σημερινούς servers και τα PC. Έχοντας μελετήσει τη κβαντική μηχανική για πάνω από μια δεκαετία η Microsoft έχει δώσει τα ηνία του συγκεκριμένου προγράμματος στον Todd Holmdahl, ο οποίος συμμετείχε στην ανάπτυξη του Kinect, του HoloLens και του Xbox

Στόχος του προγράμματος της Microsoft είναι η δημιουργία ενός κβαντικού υπολογιστή γενικής χρήσης ο οποίος θα είναι σε θέση να τρέξει σημερινά προγράμματα και να επιταχύνει ορισμένες εργασίες. Θεωρητικά, ένα κβαντικό σύστημα μπορεί να ξεπεράσει εύκολα τις επιδόσεις ενός υπερυπολογιστή ενώ αξίζει να αναφέρουμε τις προσπάθειες και άλλων εταιριών στον χώρο όπως οι IBM, D-Wave και φυσικά η Google.

Από τα προβλήματα που εγείρονται με την ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων είναι τα ποσοστά error correction και η ρύθμιση του χρονισμού των πυλών κάτι που συμβάλλει στην αύξηση του πρώτου. Βέβαια η Microsoft έχει ήδη προνοήσει και έχει προσλάβει αρκετά μεγάλους επιστήμονες του χώρου για να βοηθήσουν στο έργο της.

 

 

 

 

 

Πηγή.

software, hardware, id software

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...