Server chip 48 πυρήνων αποκάλυψε η Qualcomm!

"Υπερόπλο" για server συστήματα αποκάλυψε η Qualcomm το οποίο θα κατασκευάζεται στη προηγμένη λιθογραφία των 10nm FinFET ενώ οι 48 πυρήνες του θα βασίζονται στα πρότυπα της αρχιτεκτονικής ARMv8.

Η διάθεση των πρώτων δειγμάτων είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη Qualcomm αλλά και γενικότερα για την αγορά των server συστημάτων. Μέσω της σημερινής ανακοίνωσης επιβεβαιώνεται ότι η Qualcomm οδηγεί την αγορά στο επόμενο κομβικό σημείο της αγοράς, ένας δρόμος που χαράσσεται από την συνεχή ανάπτυξη των cloud υπηρεσιών που απαιτούν όλο και πιο ισχυρά συστήματα. 

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος datacentre της Qualcomm, Anand Chandrasekher δήλωσε πως ο νέος επεξεργαστής Centriq 2400 "προσφέρει (server) λύσεις που είναι βελτιστοποιημένες για το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, ικανοποιώντας παράλληλα τις ανάγκες για επιδόσεις, αποδοτικότητα και τις ενεργειακές απαιτήσεις". Η εταιρία κάνει τα αδύνατα δυνατά για να φέρει τα πρώτα προϊόντα στην αγορά μέσα στο δεύτερο μισό του 2017, για να νικήσει τη μεγάλη της αντίπαλο Intel στη κούρσα των νανομέτρων. Από την ανακοίνωση αξίζει να τονίσουμε πως ήδη τα πρωτα δείγματα βρίσκονται στα χέρια των πλησιέστερων συνεργατών της Qualcomm.

 

 

 

 

 


Πηγή.

server, qualcomm, 10nm FinFET, ARMv8

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...