Η SK Hynix δείχνει τις πρώτες GDDR6

Στο GTC της NVIDIA πολλοί συνεργάτες της εταιρίας όπως η SK Hynix βρέθηκαν εκεί για να συζητήσουν τις νέες τους τεχνολογίες και το μάτι μας έπεσε επάνω στις νέες GDDR6.

Οι εν λόγω μνήμες έρχονται για να διαδεχτούν πρακτικά τις GDDR5 και όχι τις GDDR5X της Micron που αποτελούν ενός είδους παρένθεση στην ανάπτυξη του συμβατικού τύπου volatile μνήμης. Αυτό γιατί η οι επιδόσεις των HBM έδωσαν κίνητρο για την ανάπτυξη ενός τύπου που θα αποτρέψει τις κάρτες του 2017 από το να τις χρησιμοποιήσουν, κάτι που πέτυχε η Micron. Βέβαια, η ανάγκη για ταχύτερες μνήμες είναι μεγάλη και αυτόν τον γρίφο έρχεται σύντομα να λύσει η SK Hynix με τις νέες της GDDR6 που θα βρεθούν στις πρώτες GPUs μέσα στο 2018 και πιθανόν στις Volta της NVIDIA.

Κατά γενική ομολογία, οι HBM, όσο γρήγορες και αν είναι σε αντίθεση με τις συμβατικές DRAM που υπάρχουν στις GPUs φαίνεται να κοστίζουν περισσότερο ενώ η παραγωγή τους γίνεται με σαφώς μικρότερους ρυθμούς. Οι GDDR που βασίζονται σε ένα τυπικό process όπως και όλες οι DRAM είναι πιο εύκολες στη κατασκευή και έτσι υιοθετούνται πιο εύκολα από τους σχεδιαστές, πχ καρτών γραφικών όπως η NVIDIA.

Οι νέες GDDR6 της Hynix προβλέπεται να διπλασιάσουν τη χωρητικότητα στα 2GB ανά IC (aka 16 Gb) κάτι που σημαίνει πως GPUs με 16GB θα περιλαμβάνουν μόνο 8 τέτοια IC στο PCB τους, εφόσον βέβαια υπάρχουν στα σχέδια των σχεδιαστών τους. Ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων δείχνει να διπλασιάζεται στα 16 Gbps effective και έτσι το bandwidth αναμένεται και αυτό σε διπλάσια νούμερα από σήμερα. Παρακάτω ακολουθούν μερικές εικόνες από το HardwareLuxx που βρέθηκε στο GTC για τις λεπτομέρειες.

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, micron, vga, Volta, gddr6

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...