Η Radeon RX Vega 20 στα 7nm μέσα στο 2018!

Πηγές μιλούν για αρκετά βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με την τωρινή Vega και τα πρώτα σχέδια φαίνεται πως έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Το Radeon Technologies Group, το τμήμα των γραφικών της AMD σχεδιάζει τις επόμενες κάρτες γραφικών της οι οποίες θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2018. Μαζί με την υποτιθέμενη Vega 20 όπως θα ονομάζεται το επόμενο high end μοντέλο της θα έρθει στην αγορά και η Vega 11, μια GPU με τη τωρινή αρχιτεκτονική της AMD που θα κατασκευάζεται στα 14nm της GlobalFoundries.

Η Vega 20 όπως όλα δείχνουν θα κατασκευάζεται στη μέθοδο ολοκλήρωσης των 7nm από την TSMC ενώ μαζί γίνεται λόγος και για μερικά specs τους. Φυσικά τίποτα δεν είναι σίγουρο αλλά αναφέρονται μερικά εντυπωσιακά specs όπως έως 32GB HBM2 μνήμη (ίσως σε κάποιο μη καταναλωτικό μοντέλο) και 1 TB/s ρυθμό μετάδοσης δεδομένων σε έναν δίαυλο με εύρος 4096-bit.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, radeon, tsmc, 7nm , vega 20

FeelsBadMan

Members
2017-09-11T09:03:41Z

Μεγάλα λόγια το μέσα στο 2018!Το θέμα ειναι να δούμε να γίνονται ανταγωνιστικοί αυτοί τη φορά και να φτάσουν κοντά στην high end πρόταση της nvdia! Οπως και να χει η Vega 11 πιθανότατα θα αντικαταστήσει την Polaris αρχιτεκτονική και θα δούμε κάρτες με καλύτερο poerformance για την ίδια περίπου κατανάλωση.Ενα πράγμα που με ανησυχεί είναι το κατα πόσο θα είναι απαραίτητη η χρήση hbm2 μνημών ακόμα και στις πιο mid range προτάσεις!

klapeto

Members
2017-09-11T10:09:52Z

Η Vega αρχιτεκτονική είναι άριστη για compute και pro εφαρμογές. Θα μπορούσε να αφήσει την Vega για αυτές τις αγορές και να επικεντρώσει την Navi για gaming.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...