NVIDIA: "Οι κάρτες γραφικών μας δεν επηρεάζονται από τo Meltdown bug"

Η NVIDIA ρίχνει φως στο θέμα των πρόσφατων Meltdown και Spectre bugs επιβεβαιώνοντας πως το δικό της hardware δεν επηρεάζεται.

Βλέποντας την εξέλιξη του bug στον χώρο των επεξεργαστών από μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως την Intel και την AMD, υπήρχαν αναφορές πως αντίστοιχες τρύπες ενδέχεται να υπάρχουν με κάποιον τρόπο και στην αγορά των καρτών γραφικών. Ο CEO της NVIDIA Jensen Huang τοποθετήθηκε στο θέμα μιλώντας στο TechCrunch και για τον πρόσφατο driver που κυκλοφόρησε, ο οποίος επικαλύπτει το πρόβλημα σε υπολογιστές που τρέχουν με NVIDIA GPUs.

Συγκεκριμένα είπε: "Αυτό που κάναμε ήταν να κυκλοφορήσουμε drivers που κλείνουν την τρύπα των επεξεργαστών. Διορθώνουμε το πρόβλημα όπως η Amazon, όπως η Microsoft γιατί έχουμε κι εμείς λογισμικό που τρέχει σε αυτά τα ευάλωτα PCs. Είμαι σίγουρος πως το hardware μας δεν επηρεάζεται ούτε είναι ευάλωτο στα παραπάνω bugs. Κυκλοφορούμε software updates που μετριάζουν το πρόβλημα στα ευάλωτα συστήματα."

Μιας και η NVIDIA ευθύνεται για ένα λογισμικό που εκ φύσεως μιλάει με τα χαμηλότερα στρώματα του λειτουργικού συστήματος, ήταν λογικό να δούμε έκδοση driver που προστατεύεται καλύτερα από τα "αδιάκριτα βλέμματα" άλλων εργασιών.

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, hardware, gpu, drivers, bug, meltdown, spectre

Farkadonitis

Members
2018-01-11T16:30:57Z

για τα ματια της μονο

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...