Λάθη στους υπολογισμούς φαίνεται πως κάνει η NVIDIA TITAN V

Η TITAN V εισήχθη στην αγορά πριν από έναν περίπου χρόνο και σύμφωνα με αναφορές παρουσιάζει λανθασμένα αποτελέσματα σε επιστημονικές προσομοιώσεις.

Η NVIDIA κυκλοφόρησε την συγκεκριμένη GPU μόνο μέσα από το shop της ενώ ήταν πρακτικά η μόνη κάρτα που έφερε την αρχιτεκτονική Volta στην consumer αγορά. Σύμφωνα όμως με έναν μηχανικό που μίλησε στο The Register η TITAN V φαίνεται πως κάνει λάθη σε υπολογισμούς που έχουν να κάνουν με επιστημονικές προσομοιώσεις.

Οι πρώτες αναφορές μιλούν για κάποιο bug που υπάρχει στην μνήμη της κάρτας το οποίο την ωθεί στα παραπάνω λάθη, ενώ παράλληλα λέγεται πως πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα. Σχεδόν άμεσα η NVIDIA βγήκε και επεσήμανε πως οι εν λόγω κάρτες δεν έχουν ECC μνήμες όπως οι Tesla, που σημαίνει πως δεν έχουν τη δυνατότητα για διόρθωση των δεδομένων στη περίπτωση σφαλμάτων. Στη μικρή πρόταση που δημοσίευσε στο The Register αναφέρει επίσης πως οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα με κάποια από τις κάρτες θα πρέπει να επικοινωνήσει με την NVIDIA. Παρακάτω ακολουθεί η πλήρης απάντηση στο The Register:


"All of our GPUs add correctly. Our Tesla line, which has ECC [error-correcting code memory], is designed for these types of large scale, high performance simulations. Anyone who does experience issues should contact Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.."

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, ecc memory, TITAN V , The Register , error

asder

Members
2018-03-26T09:27:50Z
45 minutes ago, MetallicGR said:

η NVIDIA βγήκε και επεσήμανε πως όλες οι εν λόγω κάρτες τυγχάνει να έχουν ECC μνήμες

νομίζω οτι δεν λέει οτι h TITAN V εχει ECC, αλλά τους παραπέμπρει σε TESLA

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...