NVIDIA Turing: Μια πρώτη ματιά στη νέα αρχιτεκτονική

Η εταιρία αποκαλύπτει στην SIGGRAPH τη νέα αρχιτεκτονική Turing μαζί με τρεις νέες κάρτες γραφικών της σειράς Quadro για επαγγελματίες.

Το παχύ πέπλο μυστηρίου που επισκίαζε την νέα αρχιτεκτονική Turing της NVIDIA πέφτει και στην SIGGRAPH μαθαίνουμε τις πρώτες πληροφορίες. Αρχικά οι πρώτες GPUs που θα φέρουν την εν λόγω αρχιτεκτονική θα είναι αυτές της σειράς Quadro που απευθύνονται σε επαγγελματίες στον χώρο του animation, του video και θα ονομάζονται Quadro RTX.

Οι GPUs έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εφέ φωτισμού και ήχου σε πραγματικό χρόνο, κάτι που με την τωρινή Pascal γενιά προϊόντων είναι μια διαδικασία 6 φορές πιο αργή. Η Turing σύμφωνα με την NVIDIA είναι "η πρώτη ray tracing GPU" ενώ λέει πως είναι το μεγαλύτερο βήμα εξέλιξης από την είσοδο του CUDA το 2006. Το acceleration επιτυγχάνεται χάρη στους αποκλειστικούς RT Cores (κάτι σαν Ray Tracing Cores) που μετρώνται στην ταχύτητα των 10 GigaRays/s. Η NVIDIA βέβαια δεν ξεχνάει την αφοσίωση στο AI και έτσι οι εν λόγω κάρτες θα διαθέτουν και τους ειδικούς Tensor Cores, όπως τους έχουμε δει σε άλλες enterprise και professional υλοποιήσεις, κάτι που ενδεχομένως δε θα δούμε στην consumer υλοποίηση στα τέλη του καλοκαιριού.

Στο lineup των Quadro βρίσκουμε τις Quadro RTX 8000, Quadro RTX 6000 και τέλος την Quadro RTX 5000 και η πρώτη συνδυάζει 4,608 CUDA cores μαζί με 48GB GDDR6 μνήμη χρονισμένη στα 14Gbps. Το κόστος της κορυφαίας GPU του lineup θα φτάνει και τα $10.000 ενώ η "entry level" πρόταση θα κοστίζει περί τις $2.300, τιμές που δεν συσχετίζονται με την consumer αγορά. Η διαθεσιμότητά τους θα ξεκινήσει προς το τέλος του έτους.

Μια σημαντική αλλαγή που θα επηρεάσει τόσο την επαγγελματική όσο και την gaming αγορά είναι ο βελτιωμένος Turing Streaming Multiprocessor και όπως γνωρίζουμε μια GPU διαθέτει πολλούς από αυτούς στο εσωτερικό του πυρήνα της. Εδώ βλέπουμε πως ορισμένα στοιχεία παραμένουν ίδια με την Pascal αρχιτεκτονική, όμως διπλασιάζει το bandwidth της cache του κάθε SM από την προηγούμενη γενιά υιοθετώντας ένα unified μοντέλο. Αυτές οι μικρές διαφορές ενδέχεται να δώσουν ένα μικρό boost στις επιδόσεις στη νέα γενιά.


Σημειώνεται ότι η ενσωμάτωση των RT Cores στην consumer κάρτα θα αυξήσει το μέγεθος του πυρήνα κατά αρκετά mm2 κάτι που συνεπάγεται με αυξημένο TDP σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Για την ώρα, οι πληροφορίες σχετικά με την GTX ή RTX 2080 είναι λίγες όμως μέσω σχετικού teaser video από την NVIDIA γίνεται γνωστό πως η γενιά των desktop καρτών δε θα ξεκινάει με τον αριθμό 11 αλλά με τον αριθμό 20, ενώ για λίγα δευτερόλεπτα φαίνεται και το νέο shroud των Founders Edition καρτών.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, quadro, architecture, Turing , SIGGRAPH , rtx 2080

asder

Members
2018-08-14T10:08:34Z

oh.... www.tomshardware.com/news/nvidia-turing-faq,37067.html

How much will GTX 1180 cost?

TweakTown guestimates that there will be two variants, a less expensive $999 card and a $1,499 model with more RAM on board. Our sources say that pricing will be higher than the GTX 1080 Ti which carries a $699 MSRP. Nvidia's Titan Xp card, its current high-end consumer GPU, goes for $1,200.

thodoris5321

Members
2018-08-14T11:14:59Z

RoyTeX, Not_11, Eight Tee, Mac-20.

RTX 2080 ;) Για να δούμε!

cabdik

Members
2018-08-21T09:08:01Z

οταν βγουν τα Benchmarks, θα δουμε ποσα απιδια πιανει ο σακος.  γιατι απο λογια........χορτασαμε.....!!! 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...