Αρκετές ψεύτικες NVIDIA GPUs εθεάθησαν στο eBay

Έξαρση παρατηρείται στις ψεύτικες κάρτες γραφικών NVIDIA σε δημοφιλή sites αγοραπωλησιών όπως το eBay και αρκετοί συνιστούν μεγάλη προσοχή όταν αγοράζουμε από ιδιώτες.

Στο στόχαστρο της απάτης όπως δείχνουν έρευνες από πολλά media έχει πέσει η GTX 1060, μια mainstream GPU από την NVIDIA που διαθέτει 1152 CUDA cores και υποστηρίζει DirectX 12 προσφέροντας μέχρι και σήμερα αρκετά καλές επιδόσεις σε πλήθος παιχνιδιών. Οι επιτήδειοι πωλούν κάρτες με αυτή την ονομασία με τιμές 80€ αναφερόμενοι στην έκδοση με τα 3GB, όταν η φτηνότερη υλοποίηση τιμολογείται στην αγορά από τα 210€ και πάνω κινώντας ήδη τις υποψίες όσων γνωρίζουν.

Όσοι όμως έχουν πέσει θύματα έρχονται αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη αφού παραλαμβάνουν μια GPU που φέρει ακόμη και οπτικές διαφορές από μια τυπική GTX 1060. Αρχικά η ύπαρξη SLI bridge είναι από τις πρώτες (δυσάρεστες) εκπλήξεις αφού η GPU ουδέποτε υποστήριζε αυτό το feature. Έπειτα η ύπαρξη του VGA connector είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε καμία GTX 1060 που έρχεται με  ψηφιακές μόνο εξόδους. Μερικοί από τους πωλητές αναφέρουν στο τέλος της αγγελίας τους πως η εν λόγω υλοποίηση είναι μια 'upgraded' GTX 550 Ti όπως για παράδειγμα αυτός ο πωλητής με την κάρτα της παρακάτω εικόνας.

Software όπως το νέο GPU-Z στην έκδοση 2.12.0 μπορεί να δείξει εάν η GPU, με το κατά τα άλλα σωστό όνομα που έχει γραμμένο στο BIOS της, είναι ψεύτικη ή όχι δείχνοντας την ένδειξη FAKE δίπλα από την ονομασία της καθώς και ένα σήμα προσοχής στην εικόνα του OEM. Οπότε εάν δείτε κάποια από αυτές τις GPUs σε κυκλοφορία, ή κάποιο μοντέλο από 'περίεργο' οπτικά κατασκευαστή που μπορεί να υπάρχει μόνο στην κινέζικη αγορά, συνιστούμε ύψιστη προσοχή στην αγορά μιας τέτοιας κάρτας.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, price, eBay, fake gpu, listing

yanni

Members
2018-10-15T17:44:52Z

Ανέκαθεν γινόταν αυτό με τις Nvidia.

 

Πάντως κανένας λόγος να δώσετε 80€ για 1060, όταν κατά καιρούς βγαίνουν 1080 ti σε παρόμοιες τιμές ?

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...