Η πρώτη AMD Navi GPU φημολογείται για τον Ιούνιο

Μετά την επιβεβαίωση της AMD, ότι μέσα στο έτος θα δούμε περισσότερα για την Navi αρχιτεκτονική, μαθαίνουμε ότι η πρώτη Navi GPU θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι.

Η τωρινή high end GPU της AMD ονομάζεται Radeon VII και είναι ζωντανή απόδειξη της βελτίωσης που μπορούν να φέρουν τα 7nm στην αγορά των καρτών γραφικών, με επιδόσεις που ανταγωνίζονται high end GPU από την NVIDIA όπως την RTX 2080. Η AMD στο keynote της στη CES 2019 επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να κυκλοφορεί νέο hardware βασισμένο στη Navi αρχιτεκτονική αφήνοντας έτσι πίσω την 'παλιά' Vega να υπάρχει μόνο σε μερικούς επεξεργαστές της.

Σύμφωνα με αρκετές πληροφορίες, η Navi σχεδιάστηκε παράλληλα όχι μόνο για χρήση σε desktop εφαρμογές αλλά και για τις επόμενες γενιές κονσολών όπως το PlayStation 5 αλλά και το επόμενο Xbox, με δυνατότητα να γίνει scale up και πάνω από τη midrange αγορά, εκεί όπου θα στοχεύσει αρχικά με την υποτιθέμενη ανακοίνωσή της να πραγματοποιείται το καλοκαίρι αντικαθιστώντας πρακτικά μερικές κάρτες γραφικών από τη σειρά RX 500. Προς το τέλος του έτους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενδέχεται να δούμε και μια ακόμα ισχυρότερη υλοποίηση θέλοντας πιθανόν να εκτοπίσει κάρτες όπως την Vega 56.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, nvidia, 7nm , midrange, NAVI

FeelsBadMan

Members
2019-01-18T12:18:20Z

Άντε ρε Amd να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο να δουμε τι έχεις να μας δείξεις από midrange gpu. Ελπίζω να είναι αρκετά power efficient για να τις δουμε και σε λάπτοπ.

 

STORM1978

HWBoxed Overclocker
2019-01-18T19:29:52Z

Άντε να δούμε.... μπας και φύγει η 960.... καλή χρυσή αλλά δεν!

Nickzzz

Members
2019-01-19T13:21:33Z

Οπότε καλό φθινόπωρο για να βγούν στην αγορά; :hmmm:

ΑΝ ισχύουν οι φήμες.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...