Νέο 3DMark Benchmark θα 'στρεσάρει' τα PCIe 4.0 συστήματα

Ένα νέο feature test θα προστεθεί στη σουίτα του 3DMark και στόχο έχει να δείξει το υψηλό bandwidth του νέου διαύλου PCIe 4.0.


Οι κάτοχοι της 3DMark Advanced και Professional έκδοσης θα λάβουν το 3DMark PCI Express feature test δωρεάν σύντομα, μόλις δηλαδή δούμε την κυκλοφορία της πρώτης συμβατής πλατφόρμας από την AMD τον Ιούλιο. Στη Computex η AMD έδειξε μερικά αποτελέσματα από το feature test δείχνοντας τα πλεονεκτήματα για χρήση ενός γρήγορου διαύλου στο μέλλον, αλλά όχι ακόμα καθώς οι επιδόσεις δε θα εκτοξευθούν σε νέα ύψη.

Σε ερώτηση προς την UL (πρώην Futuremark) από media η φιλανδική εταιρία απάντησε λέγοντας πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα test που θα αναδείξει τις διαφορές μεταξύ παλιότερων PCIe διαύλων όπως της τρίτης γενιάς, αντίστοιχα με το API overhead test που κυκλοφόρησε μερικά χρόνια πριν και πάλι με αφορμή κάρτες γραφικών της AMD (Tonga). Ωστόσο τα οφέλη του μεγαλύτερου bandwidth μπορεί να μη γίνονται ακόμη αντιληπτά με τα τωρινά παιχνίδια, όμως βοηθά στη φόρτωση δεδομένων πιο γρήγορα στη GPU και σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες PCIe gen 4.0 GPUs της αγοράς θα είναι οι Radeon RX 5700 και Radeon RX 5700 XT που θα κυκλοφορήσουν στις 7 Ιουλίου.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

api, bandwidth, pcie 4.0, Radeon RX 5700, radeon rx 5700 xt, feature test , 3DMark PCI Express feature test

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...