Η νέα Radeon RX 5700 XT GAMING X GPU της MSI κυκλοφορεί

Αρκετές είναι οι custom Radeon RX 5700 Series κάρτες γραφικών που κυκλοφορούν και η MSI προσθέτει την GAMING X υλοποίησή της.

Η GAMING X ανανεώνεται σε αυτή τη γενιά με το Twin Frozr 7 σύστημα ψύξης από την MSI σε μια υλοποίηση με δύο ανεμιστήρες και νέο μεταλλικό κάλυμμα που καταλαμβάνει και το τρίτο PCI slot στο κουτί. Το σύστημα ψύξης ανανεώνεται και αυτό με τη σειρά του και είναι αρκετά συμπαγές με μελετημένη σχεδίαση από το baseplate μέχρι και το μεταλλικό backplate της κάρτας, διασφαλίζοντας έτσι ότι η ψύξη θα γίνεται αποδοτικά και απρόσκοπτα. Ο πυρήνας της RX 5700 XT είναι ο NAVI 10 XT με 2560 πυρήνες και συνοδεύεται από μνήμες τύπου GDDR6 μεγέθους 8GB, με τις γνωστές επιδόσεις εφάμιλλες με τη RTX 2070 της NVIDIA. Η κάρτα γραφικών διαθέτει και RGB LEDs στο επάνω σημείο της τα οποία ελέγχονται μέσα από το παρεχόμενο Mystic Light software, αλλά όχι σε κάποιο άλλο σημείο και μόνο εκεί μιας και η MSI έχει διατηρήσει το σχέδιο λιτό όσον αφορά τον φωτισμό.

Οι χρονισμοί που στοχεύει η MSI με αυτή την υλοποίηση είναι 1980MHz στο boost clock ενώ το game clock βρίσκεται στα 1870MHz. Στη reference υλοποίηση όπως και αυτή που δοκιμάσαμε κατά το λανσάρισμα των δύο καρτών γραφικών είδαμε ότι προτιμάει περισσότερο τους gaming χρονισμούς, ένας περιορισμός που προέκυπτε από τις υψηλές θερμοκρασίες του πυρήνα. Με τις custom το πρόβλημα αυτό είναι πιο σπάνιο και έτσι οι χρονισμοί θα τρέχουν στο ανώτερο όριο που έχει θέσει η εταιρία μέσω του BIOS παρουσιάζοντας έτσι και υψηλότερες επιδόσεις από την reference υλοποίηση, κάτι που περίμεναν εδώ και αρκετό καιρό οι enthusiasts.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

rgb, msi, gaming x, Mystic Light LED , navi 10, 5700 xt, RX 5700 Series , Twin Frozr 7 , triple slot, rdna architecture

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...