'Περισσότερο DLSS' στις επερχόμενες Ampere GPUs της NVIDIA

Οι next gen κάρτες γραφικών της NVIDIA θα 'δουν' περισσότερο DLSS antialiasing αφού η τεχνολογία αναμένεται να γίνει πιο δημοφιλής.

 

Μια από τις ενδιαφέρουσες μεθόδους antialiasing που είδαμε με τις Turing κάρτες γραφικών ήταν σίγουρα το DLSS, ή αλλιώς το Deep Learning Super sampling το οποίο χρησιμοποιεί deep learning τεχνικές για να βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας κάνοντας παράλληλα και upscale της εικόνας σε υψηλότερες αναλύσεις. Το DLSS antialiasing υπάρχει ήδη σε αρκετά παιχνίδια, πολλά από τα οποία δείχνουν σημαντική βελτίωση των επιδόσεων κάνοντας render τα μισά pixels και με τη χρήση φίλτρων αργότερα στο pipeline εξομαλύνουν τις άκρες της εικόνας προσφέροντας έτσι πιο καθαρή εικόνα χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη επεξεργαστική ισχύς.

Η δεύτερη γενιά του DLSS διόρθωσε πολλά από τα προβλήματα της πρώτης γενιάς, όπως τη χαμηλή ποιότητα της εικόνας που συναντούσαμε σε κάποιους τίτλους. Το upscaling έγινε πιο έξυπνο και έτσι η 2η γενιά δείχνει αρκετά ποιοτικότερη, με μόνο αρνητικό το ότι απαιτεί μια RTX GPU με Tensor Cores για να λειτουργήσει, όπως τις πιο πρόσφατες Turing κάρτες γραφικών.

Το χαρακτηριστικό όμως αναμένεται να βρεθεί και στην επόμενη γενιά GPUs και σύμφωνα με πληροφορίες, η NVIDIA θα το προωθήσει ακόμη περισσότερο με στόχο να γίνει πιο δημοφιλές. Την ίδια στιγμή, η μεγάλη αντίπαλος AMD δε φαίνεται να έχει κάτι αντίστοιχο στη φαρέτρα της, ενώ όσο περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την είσοδο της RDNA 2 προς το τέλος του έτους, το DLSS δείχνει να κυριαρχεί στον χώρο, ενώ η μεγάλη φήμη θέλει την NVIDIA να συνεχίζει την ανάπτυξη και η τρίτη εκδοχή θα έρθει με υποστήριξη όλων των παιχνιδιών μέσω του TAA antialiasing.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

upscaling, rtx gpu, NVIDIA DLSS , DLSS antialiasing

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...