Η Samsung θα συνεχίσει την κατασκευή των NVIDIA RTX 30 Series GPUs

Η συνεργασία των δύο εταιριών θα συνεχιστεί και μέσα στο 2021 παρά τα προβλήματα που έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

 

Το δεύτερο σημαντικό συμβόλαιο φαίνεται να έκλεισε η Samsung με τον κολοσσό NVIDIA για την συνέχεια της παραγωγής των νέων GeForce RTX 30 Series GPUs, των νεότερων καρτών γραφικών που βασίζονται στην Ampere αρχιτεκτονική της εταιρίας, όπου με την αυξημένη ζήτηση υπάρχει εμφανής έλλειψη σε ολόκληρη την αγορά. Την πρωτοκαθεδρία από πλευράς μεριδίου την κατέχει ακόμα και τώρα η ταϊβανέζικη TSMC στην οποία κατασκευάζονταν μέχρι πρότινος οι GPUs της NVIDIA, ενώ με τις διαρκείς αλλαγές στο εσωτερικό της, η Samsung θέλει να επεκταθεί περισσότερο στην αγορά κερδίζοντας έδαφος έναντι των ανταγωνιστών στο κομμάτι της κατασκευής chip.

Η NVIDIA αποδείχθηκε ένας μόνο από τους νέους πελάτες που έχει συλλέξει την τελευταία περίοδο η Samsung, τη στιγμή που αναμένεται να λάβει περισσότερες παραγγελίες από τις εξής εταιρίες: Qualcomm Technologies Inc., Google, IBM, Cisco και το Baidu. Όσον αφορά την Qualcomm, η Samsung θα κατασκευάσει για λογαριασμό της chips στα 8nm και αφορούν κυρίως επεξεργαστές για smartphones, σε μια αγορά που κινείται με αργότερους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτουν ποικίλες έρευνες. Η λιθογραφία των 8nm είναι μάλιστα και φθηνότερη εναλλακτική της TSMC, όμως η τεχνογνωσία της Samsung δοκιμάστηκε έντονα με τις κάρτες γραφικών της NVIDIA όπου για την ώρα, τα χαμηλά yields επικρατούν στα εργοστάσια της Κορεάτικης εταιρίας, με επιπλέον προβλήματα να έχουν επιβεβαιωθεί και από άνθρωπο της NVIDIA. Παρά τα προβλήματα, η NVIDIA δεν λύνει την συνεργασία της με την Κορεάτικη εταιρία και έκλεισε νέο συμβόλαιο που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του 2021, με το επίκεντρό του να είναι οι κάρτες γραφικών.

Οι στρατηγικές κινήσεις της Samsung της έχουν αποφέρει μέχρι στιγμής αρκετά υψηλά κέρδη και μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους περιμένουμε από εταιρία ρεκόρ εσόδων $14 δις, 20% πάνω απ' ότι είχε σημειώσει το 2019 και αυτό λόγω της μεγαλύτερης βάσης πελατών της. Σύμφωνα με τον Samsung foundry chief Choi Si-young, η μετάβαση στα 4nm τα επόμενα χρόνια θα μειώσει την διαφορά στο market share με την TSMC και θα κάνει την Samsung μια πιο υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο των ημιαγωγών.

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

Samsung, nvidia, 2021, nvidia rtx 30 series

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...